Noua Zeelandă a marcat 100 de zile fără transmitere comunitară a coronavirusului
Full Article 1 minutes read

Noua Zeelandă a marcat 100 de zile fără transmitere comunitară a coronavirusului

Noua Zeelandă a marcat 100 de zile fără transmitere comunitară a coronavirusului. Despre acest lucru au anunțat oficiali din domeniul sănătăţii, astăzi, 9 august, informează Digi24 cu referire la dpa.

„Am văzut în străinătate cât de repede a reapărut virusul şi s-a răspândit în zone în care fusese sub control şi trebuie să fim pregătiţi să izolăm rapid orice cazuri viitoare în Noua Zeelandă. Fiecare persoană din echipa de cinci milioane (populaţia Noii Zeelande – n.r.) are un rol de jucat în aceasta”, a declarat directorul general al serviciilor de sănătate, Ashley Bloomfield.

Deşi există în prezent 23 de cazuri active de COVID-19 în ţară, toate au fost detectate la frontieră şi sunt tratate în centre de izolare.

Primul caz de import cunoscut în Noua Zeelandă a fost înregistrat la 26 februarie, iar ultima transmitere comunitară a fost detectată la 1 mai. Ţara şi-a închis graniţele pentru toată lumea, cu excepţia rezidenţilor şi a cetăţenilor săi, la 19 martie.

Precizăm că Noua Zeelandă au fost înregistrate 1569 de cazuri de COVID-19. 1524 de pacienți s-au tratat, iar 22 au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: