Noul ministru al Afacerilor Interne, prezentat efectivului MAI. Revenco și-a anunțat prioritățile pentru perioada imediat următoare
Full Article 2 minutes read

Noul ministru al Afacerilor Interne, prezentat efectivului MAI. Revenco și-a anunțat prioritățile pentru perioada imediat următoare

Noul ministru al Afacerilor Interne, Ana Revenco, a fost prezentat efectivului MAI. În cadrul ceremoniei, aceasta a vorbit despre prioritățile pe care și le-a propus pentru perioada imediat următoare.

„Vă asigur, vom lucra în echipă, ne vom axa pe prioritățile cele mai importante menite să restabilească încrederea în MAI, în angajații din subdiviziunile ministerului. Astfel, vom crește demnitatea și prestigiul acestei profesii”, a spus Ana Revenco.

În debutul ceremoniei, ex-ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a felicitat-o pe Ana Revenco cu învestirea în funcție. La rândul său, premierul Natalia Gavrilița i-a urat succes în îndeplinirea atribuțiilor, întru obținerea rezultatelor pe care le așteaptă cetățenii.

De asemenea, Natalia Gavrilița a dat asigurări că atât ea, cât și președinta Maia Sandu, vor acorda toată susținerea necesară pentru a spori eficiența ministerului și celorlalte instituții subordonate.

***

Amintim că parlamentul a aprobat, pe 6 august, cu voturile a 61 de deputați, componența noului guvern condus de premierul Natalia Gavrilița. Tot astăzi, cabinetul de miniștri a depus jurământul în fața președintei Maia Sandu.

Cabinetul de miniștri propus de Natalia Gavrilița va avea 13 ministere, în loc de nouă, așa cum a fost până acum.

Prim-ministru: Natalia Gavrilița

Vicepremier pentru Reintegrare: Vlad Kulminski

Vicepremier, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: Andrei Spînu

Vicepremier, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene: Nicu Popescu

Vicepremier pentru Digitalizare: Iurie Țurcanu

Ministrul Afacerilor Interne: Ana Revenco

Ministru al Sănătății: Ala Nemerenco

Ministru al Muncii și Protecției Sociale: Marcel Spatari

Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare: Viorel Gherciu

Ministru al Mediului: Iuliana Cantaragiu

Ministru al Economiei: Sergiu Gaibu

Ministru al Finanțelor: Dumitru Budianschi

Ministrul Justiției: Sergiu Litvinenco

Ministru al Educației și Cercetării: Anatolie Topală

Ministru al Culturii: Sergiu Prodan

Ministru al Apărării: Anatolie Nosatîi

Anterior, în campania electorală desfășurată de PAS, dar și potrivit declarației Nataliei Gavrilița, printre primele inițiative ale noii guvernări va fi majorarea pensiei minime până la 2 mii de lei. Despre prioritățile executivului puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: