„Nu am vrut să se ajungă la situația creată”. Anastasia Nichita se plânge pe fostul antrenor și spune că risca descalificare la campionatul din Serbia
Full Article 3 minutes read

„Nu am vrut să se ajungă la situația creată”. Anastasia Nichita se plânge pe fostul antrenor și spune că risca descalificare la campionatul din Serbia

Luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita susține că pe parcursul carierei a avut mai multe neînțelegeri cu fostul ei antrenor și că „dacă va fi nevoie vor fi spuse și public”. Acum, a menționat sportiva, de condiția ei fizică se ocupă Valeriu Mircea, soțul ei. Totuși, a anunțat Nichita, la Campionatul Mondial de Lupte care are loc în Serbia – unde a obținut argintul, risca să fie descalificată. Aceasta pentru că, potrivit sportivei, Valeriu Mircea fiind neacreditat a ieșit secundant la colț. „Iar cineva din federația moldovenească a trimis poze federației internaționale cu rugămintea de a ne descalifica pe ambii”, a comunicat Nichita, adăugând că „un asemenea stres nu era deloc bine venit înaintea finalei mari”. 

Sportiva a scris pe rețelele de socializare că, la moment, „oficial cât și pe hârtie” antrenorul ei este Andrei Chiperi. Totuși, a menționat Nichita, de condiția ei fizică se ocupă Valeriu Mircea, soțul sportivei. Iar antrenamentele la saltea le face „împreună cu lotul național de băieți sub îndrumarea dnului Roman Dermenji”.

Nu am vrut să se ajungă la situația creată, dar văzând cum decurg unele lucruri aș vrea să fac o claritate în cariera mea sportivă, pentru că multă lume probabil nu știe cum stau lucrurile de fapt. La momentul actual oficial cât și pe hârtie antrenor este Dnul Andrei Chiperi, de condiția mea fizică se ocupă Valeriu Mircea, antrenamentele la saltea le fac împreună cu lotul național de băieți sub îndrumarea dnului Roman Dermenji”, a precizat Nichita.

Ea a mai spus că a avut, pe parcursul carierei, mai multe neînțelegeri cu fostul ei antrenor.

Pe parcursul carierei mele sportive au fost mai multe neînțelegeri între mine și fostul antrenor (dacă va fi nevoie vor fi spuse și public). Respectiv cea mai bună decizie a fost să o luăm pe drumuri diferite. Apreciez și sunt recunoscătoare pentru tot ce s-a făcut pentru mine dar să nu uitam că nimic nu s-a făcut gratis și toată munca a fost răsplătită”, a comunicat sportiva.

Acum, potrivit luptătoarei, se încearcă descalificarea ei din competiții.

Și îmi pare foarte rău că acum se încearcă diferite metode doar pentru a mă descalifica din competiții sau a ponegri numele. Spre exemplu la acest campionat mondial riscam să fiu descalificată pentru că Valeriu fiind neacreditat a ieșit secundant la colț, iar cineva din federația moldovenească a trimis poze federației internaționale cu rugămintea de a ne descalifica pe ambii, un asemenea stres nu era deloc bine venit înaintea finalei mari. (Cine dacă nu ai tăi vor să te îngroape). Mulți cunosc doar produsul final dar puțin știu conținutul lui. Foarte mult sper că în continuare să nu mai fie neînțelegeri și să mă pot pregăti în liniște de Jocurile Olimpice”, a comunicat Nichita, etichetând pe rețelele de socializate pagina oficială a Ministerului Educației și Cercetării.

***

Pe 19 septembrie curent, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării anunțau că luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Instituția adăuga că Anastasia Nichita s-a calificat în finala mare a categoriei de greutate de până la 57 kg, după ce a trecut în semifinalele Campionatelor Mondiale de lupte de turcoaica Elvira Kamaloglu.

Pe 20 septembrie, luptătoarea Anastasia Nichita a devenit vicecampioană mondială în categoria de greutate 57 kg la Campionatul Mondial de Lupte care are loc în Serbia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: