FOTO Luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita, vicecampioană mondială: a obținut argintul în Serbia 
Full Article 3 minutes read

FOTO Luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita, vicecampioană mondială: a obținut argintul în Serbia 

Luptătoarea din Republica Moldova Anastasia Nichita a devenit vicecampioană mondială în categoria de greutate 57 kg. În finala de la Belgrad, ea a fost învinsă de japoneza Tsugumi Sakurai.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că luptătoarea Anastasia Nichita a urcat din nou pe podiumul de premiere la Campionatul Mondial de lupte, rezervat senioarelor.

La ediția din acest an, găzduită de capitala Serbiei, orașul Belgrad, sportiva noastră a cucerit medalia de argint, la categoria de greutate de până la 57 kg. În drumul spre titlul de vicecampioană mondială, Anastasia Nichita a trecut pe rând de Evelina Georgieva Nikolova (Bulgaria), Laylokhon Sobirova (Uzbekistan), Odunayo Folasade Adekuoroye (Nigeria), Elvira Kamaloglu (Turcia) și a cedat doar în fața viitoarei campioane Tsugumi Sakurai din Japonia”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Instituția a adăugat că „pe lângă medalia de argint, sportiva originară din satul Tătărești, raionul Strășeni a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”.

Pe rețelele de socializare, Anastasia Nechita a scris că a venit la acest campionat mondial cu scopul principal – de a obține o calificare olimpică.

Dar Dumnezeu m-a călăuzit cu o frumoasă medalie de argint care pentru mine înseamnă mai mult decât aurul. Știu cât de greu mi-a fost în ultima perioadă, știu câte sacrificii am făcut, câte obstacole în cale am avut și câți ochi răi m-au privit dintr-o parte, dar în pofida la toate am reușit. Noi am reușit”, a menționat sportiva.

Ea a adăugat că în mai puțin de un an urmează Jocurile Olimpice.

Sper din tot sufletul să iau ce-mi aparține. Sunt gata să sacrific și mai multe pentru visul meu olimpic!”, a comunicat luptătoarea.

Anastasia Nichita a devenit astăzi vicecampioana la Campionatul Mondial de Lupte ce are loc zilele astea în Belgrad, Serbia. Îți mulțumim, Anastasia, pentru emoții, pentru bucuria care o aduci de fiecare dată. Anastasia este dubla camipioană mondială și s-a calificat la Olimpiada de la Paris de anul viitor”, a scris președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu, pe rețelele de socializare.

Felicitări, Anastasia! Ești o mândrie pentru țara noastră, o inspirație pentru toți sportivii și tinerii noștri, dar și un exemplu demn de urmat! Anastasia Nichita a devenit vicecampioană la Campionatul Mondial de lupte de la Belgrad și a obținut calificarea la Jocurile Olimpice ce vor avea loc anul viitor la Paris”, a spus la rândul său premierul Dorin Recean.

***

Pe 19 septembrie curent, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au anunțat că luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Instituția adăuga că Anastasia Nichita s-a calificat în finala mare a categoriei de greutate de până la 57 kg, după ce a trecut în semifinalele Campionatelor Mondiale de lupte de turcoaica Elvira Kamaloglu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: