„Nu-i putem lăsa pe cetățeni în voia sorții.” Ilan Șor a propus crearea unui guvern tehnocrat
Full Article 1 minutes read

„Nu-i putem lăsa pe cetățeni în voia sorții.” Ilan Șor a propus crearea unui guvern tehnocrat

După demisia guvernului lui Ion Chicu, liderul partidului ȘOR, Ilan Șor, a venit cu o propunere de a stabili un control parlamentar dur asupra actualului guvern sau de a numi unul nou, „tehnocrat”.

„Nu putem permite ca țara să intre în criză. Nu-i putem lăsa pe cetățeni în voia sorții din cauza ambițiilor politice ale unor politicieni.”, a spus Șor pe 24 decembrie.

Într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, Șor a spus că partidul său este pregătit pentru alegeri anticipate. Dar dizolvarea parlamentului, organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare vor dura între trei și cinci luni.

„În opinia mea, există două scenarii. Fie acțiunile actualului executiv demisionar vor fi sub lupa unui control parlamentar dur, fie alegem un guvern tehnocrat care să rezolve toate problemele cetățenilor, care nu suferă amânare și să asigure desfășurarea unor alegeri parlamentare anticipate corecte”, a spus Ilan Șor.

Amintim că Ion Chicu și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru pe 23 decembrie, în ultima zi de mandat a președintelui Igor Dodon.

Ion Chicu va asigura interimatul funcției de prim-ministru până pe 31 decembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: