„Nu mă tem de boală, tare vreau la școală”. Pediatrul Mihai Stratulat anunță un protest în fața guvernului
Full Article 2 minutes read

„Nu mă tem de boală, tare vreau la școală”. Pediatrul Mihai Stratulat anunță un protest în fața guvernului

Pediatrul Mihai Stratulat a anunțat că va protesta marți, 1 septembrie, în fața clădirii guvernului Republicii Moldova. Acesta susține că minorii, în general, fac o formă ușoară sau asimptomatică de COVID-19 și, prin urmare, este nevoie de redeschiderea tuturor școlilor și grădinițelor în regim normal.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, pediatrul Mihai Stratulat a argumentat că studiile realizate până acum au demonstrat că minorii care se infectează cu COVID-19 suferă de o formă ușoară a infecției sau chiar asimptomatică.

„Având în vedere că, la moment, în Republica Moldova avem deja mii de copii care au trecut prin Covid-19, la moment copiii se îmbolnăvesc de la părinți. Deja este clar că până majoritatea din noi nu vom trece prin Covid-19, astfel obținând o imunitate colectivă, noi nu vom scăpa de Sars-Cov-2. Luând în considerație că, în noiembrie, mai vine și sezonul de gripă și situația epidemiologică se va agrava și mai tare. Efectul nociv asupra sănătații mentale a copiilor din cauza lipsei de comunicare și socializare”, a argumentat Stratulat.

Prin urmare, medicul a anunțat că va cere redeschiderea tuturor instituților preșcolare în regim normal, redeschiderea instituțiilor școlare, inclusiv a claselor primare, în regim normal. Acesta a menționat că părinții trebuie să semneze o declarație pe propria răspundere că sunt de acord să își aducă copiii la grădiniță sau la școală. Părinții care nu vor fi de acord cu acest lucu vor solicita desfășurarea orelor de studiu online.

Mihai Stratulat a ținut să sublinieze că protestul este apolitic și a chemat părinții care îi susțin ideile să i se alăture. Manifestația va avea loc la ora 17:00, în fața guvernului.

"NU MA TEM DE BOALA, TARE VREAU LA SCOALA"‼️Luand in consideratie ca majoritatea studiilor realizate pana acum in lume…

Posted by Mihai Stratulat on Monday, 31 August 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: