VIDEO „Nu mi s-a cerut să-mi dau demisia”. Viorel Gherciu explică cauzele demiterii sale din funcția de ministru al Agriculturii
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Nu mi s-a cerut să-mi dau demisia”. Viorel Gherciu explică cauzele demiterii sale din funcția de ministru al Agriculturii

Fostul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Regionale Viorel Gherciu a explicat pe 8 iulie în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8 motivele revocării sale din funcție. El consideră că una dintre cauze este faptul că a fost împotriva lichidării Universității Agrare și transferarea facultăților acesteia către Universitatea Tehnică.

Mai mult, Viorel Gherciu spune că a convenit cu prim-ministra Natalia Gavrilița să fie făcut anunțul privind eliberarea sa din funcție, însă rapiditatea cu care s-a produs acest lucru l-a surprins.

De asemenea, el a spus că a înțeles că ar putea fi demis, atunci când ședința Guvernului a avut loc la Bălți, însă șefa Executivului i-a sugerat să trimită la ședință un secretar de stat de la Ministerul Agriculturii.

„Eu am fost revocat, mie nu mi s-a cerut să-mi dau demisia. Doamna prim-ministru are prerogativa de a-și alege echipa, la fel poate revoca membrii. La ședința Guvernului care a avut loc la Bălți, doamna prim-ministru mi-a sugerat să trimit un secretar de stat. Am înțeles din asta că urmează să avem o discuție la tema prelungirii sau nu a mandatului meu de ministru”, a declarat Gherciu.

Cu referire la reforma din învățământul superior, Viorel Gherciu a menționat că o susține, însă nu este de acord cu absorbția Universității Agrare de Universitatea Tehnică.

„În calitate de persoană din domeniu, am considerat și consider în continuare că Republica Moldova fiind o țară agrară, iar agricultura contribuind semnificativ la dezvoltarea economiei, este important să avem o instituție superioară de învățământ care să asigure pregătirea cadrelor”, a comunicat fostul ministru al agriculturii.

Amintim că pe 8 iulie, deputatul Vladimir Bolea a fost numit, prin decret prezidențial, în funcția de ministru al agriculturii și industriei alimentare. Fără vreun anunț în prealabil, acesta a depus jurământul de învestire în fața președintelui Maia Sandu și a prim-ministrei Natalia Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: