„Nu ne e frică de voi și vă vom învinge”. ȘOR susține că dosarul penal pentru finanțare ilegală este „răfuială politică”
Full Article 3 minutes read

„Nu ne e frică de voi și vă vom învinge”. ȘOR susține că dosarul penal pentru finanțare ilegală este „răfuială politică”

Partidul „ȘOR” susține că dosarul penal inițiat de Procuratura Anticorupție pe faptul „finanțării ilegale” a formațiunii ar fi pornit la indicația partidului de guvernare și al Președinției. Reprezentanții formațiunii au calificat perchezițiile inițiate pe 21 iulie de SIS, CNA și procurori drept „răfuială politică”.

Guvernarea PAS a pornit un nou episod de răfuială politică cu Partidul „ȘOR”. Așa cum a anunțat liderul formațiunii, Ilan Șor, astăzi procurorii și ofițerii CNA au descins la sediile partidului din Chișinău și din țară și sunt gata să ne pună în cârcă noi acuzații nefondate și aberante. După ce, săptămâna trecută, reprezentanții Partidului „ȘOR” au anunțat că nu se vor supune șantajului venit din partea puterii și nu vor înceta să apere interesele oamenilor, Președinția a dat indicația să fie organizate percheziții la sediul partidului și să fie pornite dosare penale pe numele membrilor și conducerii Partidului „ȘOR””, se arată în declarația formațiunii.

Potrivit reprezentanților partidului, acțiunile procurorilor ar fi „un abuz” și o încercare de a-i aduce la tăcere și de a-i face să renunțe la proteste: „Partidul „ȘOR” nu va renunța la luptă și nu vom tăcea. Propunerea voastră de a înceta protestele și de renunța să vă criticăm o respingem încă o dată. Nu ne e frică de voi și vă vom învinge”.

Reacția PAS

Contactați de NM, reprezentanții Președinției au refuzat să comenteze acuzațiile. Purtătoarea de cuvânt a PAS Adriana Vlas a precizat: „Am spus-o în campanie și o spunem și acum: Grupările de crimă organizată deghizate în partide, finanțate din bani furați de la oameni, nu-și au locul în politica și în societatea noastră. Așteptăm concluziile și finalitatea acestor dosare”.

***

Amintim că oamenii legii au inițiat în dimineața de 21 iulie percheziții într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”. În același timp, procurorul general interimar Dumitru Robu s-a prezentat la ședința Parlamentului și a solicitat ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber. Ea este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022. Acțiunea ar fi avut loc cu „intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate”.

Precizăm că deputatei fracțiunii Partidului „ȘOR” Marina Tauber i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, la solicitarea lui Dumitru Roibu, pe 26 mai. Atunci Roibu o acuza pe Tauber de spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat sau de o organizație criminală în proporții deosebit de mari și de escrocherie.

Pe 27 mai, deputata fracțiunii Partidul „ȘOR”, Marina Tauber, a fost citată la Procuratura Anticorupție, unde i s-a înaintat învinuirea referitor la capetele de acuzare. Parlamentarei i-a fost aplicată interdicția de a părăsi țara timp 60 de zile, începând cu ziua de 27 mai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: