„Nu pot dezvălui public toate detaliile, însă am obținut anume ce ne-am dorit”. Zelenski, despre noi înțelegeri în domeniul apărării, inclusiv cu Moldova
Full Article 3 minutes read

„Nu pot dezvălui public toate detaliile, însă am obținut anume ce ne-am dorit”. Zelenski, despre noi înțelegeri în domeniul apărării, inclusiv cu Moldova

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că, urmare a ultimelor vizite în exterior, a obținut noi acorduri în domeniul apărării. Zelenski a spus că a avut întâlniri bune inclusiv cu reprezentanți ai Croației, Serbiei dar și a Moldovei, scrie Radio Svoboda. El a declarat că nu poate face publice toate detaliile de la aceste întâlniri, dar a precizat: „am obținut anume ce ne-am dorit”. Menționăm, pe 28 februarie curent, președinta Maia Sandu a participat în Albania la summitul regional „Ucraina – Europa de Sud-Est”, la eveniment a fost prezent și Vladimir Zelenski.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a vorbit despre noile înțelegeri, în domeniul apărării, urmare a ultimelor sale vizite în exterior

Principalul – sunt noi acorduri de apărare, noi pachete. Va fi mai multă artilerie și mai multă producție comună cu partenerii”, a spus Zelenski în timpul unei intervenții video.

Președintele ucrainean a amintit și despre organizarea a unui al doilea summit „Ucraina – Europa de Sud-Est”.

Au fost întâlniri bune cu reprezentanți ai Croației, Muntenegrului, Macedoniei de Nord, Moldovei, Bosniei și Herțegovinei, Serbiei. Nu pot dezvălui public toate detaliile, dar pot spune: am obținut anume ce ne-am dorit”, a spus Zelenski, adăugând că toți participanții la întâlnire vor participa la summitul Global pentru pace – primul summit cu privire la Formula păcii la nivel de lideri. 

Potrivit sursei, „formula de pace” ucraineană este un plan propus de Zelenski pentru a pune capăt războiului. Acesta prevede retragerea trupelor ruse de pe întreg teritoriul Ucrainei, după care ar trebui să aibă loc pedepsirea criminalilor de război, inclusiv compensarea de către Moscova a pierderilor cauzate Ucrainei. Se menționează că autoritățile ucrainene poartă negocieri cu privire la implementarea „formulei păcii” cu reprezentanții țărilor aliate, precum și cu țările care nu susțin direct nici Ucraina, nici Rusia. Rusia nu participă la astfel de negocieri.

***

Pe 28 februarie curent, președinta Republicii Moldova Maia Sandu a participat în Albania la summitul regional „Ucraina – Europa de Sud-Est”. La eveniment a fost prezent și președintele ucrainean, Vladimir Zelenski. Șefa statului a raportat că a discutat cu liderul de la Kiev despre rezistența continuă a Ucrainei în fața invaziei ruse și despre viitorul comun al Moldovei și al țării vecine în cadrul Uniunii Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: