„Nu vrem să participăm la circ și show”. PSRM și „Pentru Moldova” au părăsit sala de ședințe a parlamentului
Full Article 2 minutes read

„Nu vrem să participăm la circ și show”. PSRM și „Pentru Moldova” au părăsit sala de ședințe a parlamentului

Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) și Platforma „Pentru Moldova” au părăsit sala de ședințe înainte ca premierul desemnat Igor Grosu să înceapă prezentarea programului electoral.

Vicepreședintele parlamentului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea a declarat că fracțiunea PSRM va reveni în sala de plen după ce Igor Grosu își va prezenta programul de guvernare.

„Considerăm că acele consultări care sunt obligația președintelui țării au fost mimate, nu a fost un interes sincer pentru a identifica sprijin politic pentru acest guvern. Este un teatru regizat și nu a examinat nimeni în mod serios posibilitatea votării acestui guvern. Noi nu dorim să participăm la acestt joc și fracțiunea socialiștilor va părăsi sala de plen”.

Și deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a anunțat că Platforma „Pentru Moldova” părăsește sala de ședințe.

„Noi nu vrem să participăm la acest circ, acest show de prost gust. Astăzi sunte prezente mai multe persoane care au fost deja candidați la funcția de miniștri. Ce se întâmplă astăzi nu este adevărat. oamenii mor, noi nu avem vaccinuri, nu avem soluții de ieșire din criza socială și economică, dar deja de mai multe ori suntem obligați și impuși să participăm la aceste show-uri. Ne vom continua munca după ce show-ul se va termina”.

Președinta parlamentului a constatat lipsa de cvorum. Zinaida Grecianîi a anunțat pauză timp de o oră.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: