Numărul locurilor pentru bolnavii cu COVID-19 din spitalele municipale și raionale, majorate
Full Article 1 minutes read

Numărul locurilor pentru bolnavii cu COVID-19 din spitalele municipale și raionale, majorate

În contextul creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, inclusiv a cazurilor grave care necesită internare, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dispus extinderea numărului de paturi pentru pacienții cu COVID-19 în mai multe spitale municipale și raionale.

Potrivit datelor MSMPS, în ultimele zile au fost suplinite 50 de paturi la Institutul de Medicină Urgentă, 20 de  paturi la spitalul raional Strășeni, 40 de paturi la spitalul din Anenii Noi și șase paturi de Terapie Intensivă la Institutul Mamei și Copilului. Urmează în zilele următoare să fie activate 40 de paturi la Hâncești și 20 la Călărași.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a emis un Ordin cu privire la asigurarea accesului pacienților cu COVID-19 la asistență medicală spitalicească, care prevede intensificarea măsurilor de testare a pacienților, includere în tratament, efectuarea investigațiilor de laborator, monitorizarea pacienților care se află în tratament la domiciliu.

De asemenea, MSMPS reiterează importanța respectării măsurilor de sănătate publică.

Până în prezent, în R. Moldova au fost înregistrate 195 602 persoane infectate cu COVID-19, dintre acestea 4129 au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: