„O comandă politică a guvernării”. Tauber, despre demersul CEC privind excluderea lui Balinschi din cursa electorala de la Hâncești
Full Article 2 minutes read

„O comandă politică a guvernării”. Tauber, despre demersul CEC privind excluderea lui Balinschi din cursa electorala de la Hâncești

Partidul Șor consideră că demersul Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind excluderea lui Vitalie Balinschi din cursa electorala de la Hâncești este „o comandă politică a guvernării”. Declarațiile au fost făcute de Marina Tauber, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 10 martie.

Mai mult, Tauber consideră în acest mod se urmărește să se asigure „mai multe șanse candidatului PSRM”. Totodată, aceasta s-a adresat comunității internaționale și a solicitat să nu permită fraudarea alegerilor parlamentare noi din circumscripția Hâncești.

În cadrul conferinței, Tauber a mai menționat că Partidul Șor suspendă acțiunea de protest de la Curtea de Apel Chișinău drept o măsură de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus.

Menționăm că Comisia Electorală Centrală a solicita Curții de Apel Chișinău examinarea anulării înregistrării candidatului Partidului Șor, Vitalie Balinschi la cursa electorală din circumscripția uninominală Hâncești.

Decizia vine în contextul examinării unei sesizări depuse la CEC de către Partidul Liberal, care relevă unele încălcări ale prevederilor legale comise de Partidul Politic Șor, în cadrul desfășurării campaniei electorale. Potrivit sursei citate, acestea se referă la utilizarea unor fonduri financiare și materiale nedeclarate, în partea ce ține de organizarea transportării alegătorilor în scopuri electorale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: