O companie din Moldova a trimis cinci elicoptere în Turcia, care să ajute la stingerea incendiilor (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

O companie din Moldova a trimis cinci elicoptere în Turcia, care să ajute la stingerea incendiilor (VIDEO)

Cinci elicoptere ale unei companii private din Republica Moldova participă la operațiunea de localizare a incendiilor din regiunea Mării Mediterane din sudul Turciei, anunță Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, notează IPN pe 5 august.

Conform Ambasadei Republicii Moldova la Ankara, echipajele de zbor sunt compuse din cetățeni ai Republicii Moldova și ai Ucrainei. Toate cele 26 de persoane, membri ai echipajului sunt în siguranță și contribuie la stingerea incendiilor forestiere din regiunile afectate.

Ministerul de Externe precizează că moldovenii care se confruntă cu o situație dificilă, specială, sau cu un caracter de urgență̆, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73.

Peste 150 de incendii de vegetație au izbucnit săptămâna trecută în sud-vestul Turciei. Acesta este cel mai grav episod de incendii de vegetație din ultimii ani, flăcările fiind alimentate de temperaturile deosebit de ridicate, umiditatea redusă ți vântul intens. Opt persoane și-au pierdut viața în aceste incendii, iar alte câteva mii au fost evacuate, inclusiv turiști. La stingerea incendiilor s-au alăturat avioane din Spania ți Croația, Rusia, Iran, Ucraina și Azerbaidjan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: