O femeie transgender va pretinde, în premieră, la titlul de Miss SUA (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

O femeie transgender va pretinde, în premieră, la titlul de Miss SUA (VIDEO)

O femeie transgender a câștigat, în premieră, titlul de Miss Nevada. Modelul Kataluna Enriquez, de 27 de ani a învins 21 de concurente și urmează să reprezinte statul la concursul miss SUA, informează NBC News.

Kataluna Enriquez s-a născut în Filipine și s-a mutat în SUA, împreună cu părinții, când avea 10 ani. În 2016, aceasta a început să participe la concursuri de frumusețe, până când juriul a aflat că este trangender.

„Mi s-au cerut documente, care în opinia mea, nu erau necesare, mi s-a cerut o scrisoare de la medicul meu”, a povestit aceasta și a precizat că „a fost o experiență umilitoare”.

De atunci, tânăra a câștigat mai multe concursuri de frumusețe: Queen California, Queen USA 2016, Super Sireyna WWUSA, concursul internațional pentru transgenderi Queen of the Universe. Pe 27 iunie, ea a câștigat competiția Miss Silver State USA, care îi garantează participarea la concursul Miss USA.

Modelul a adresat un mesaj de mulțumire susținătorilor săi, precum și comunității LGBT și a felicitat membrii acesteia cu ocazia Pride Month.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: