„O încercare de a amâna dizolvarea acestui parlament”. Reacția Maiei Sandu, după instituirea stării de urgență
Full Article 2 minutes read

„O încercare de a amâna dizolvarea acestui parlament”. Reacția Maiei Sandu, după instituirea stării de urgență

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție la subiectul instituirii stării de urgență în Republica Moldova. Șefa statului susține că „este o încercare de a amâna dizolvarea acestui parlament”. Declarații în acest sens au fost făcute în platoul emisiunii „Secretele puterii”, astăzi, 31 martie. 

„Ceea ce au făcut ei astăzi nu este un semn de grijă față de sănătatea oamenilor. Este o decizie goală. Nu are nimic în ea care să spună clar ce înseamnă stare de urgență, cum aceste măsuri, care lipsesc, vor duce la micșorarea numărului de cazuri de COVID. Eu înțeleg că este o încercare de a amâna dizolvarea acestui parlament”, a declarat Maia Sandu.

„O să aștept decizia Curții Constituționale, iar apoi vom merge pe scenariu pe care îl doresc majoritatea oamenilor din Republica Moldova și anume alegerile anticipate”, a mai spus aceasta.

Menționăm că deputații au votat pentru introducerea stării de urgență până la data de 30 mai 2021. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 52 de voturi. Deputații din opoziție au înaintat mai multe amendamente, printre care micșorarea termenului de instituire a stării de urgență, însă niciunul nu a fost aprobat.

Lista măsurilor restrictive va fi publicată în zilele următoare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: