Digi24

O mamă din România şi-a vândut unul dintre gemenii nou născuţi, apoi a reclamat că i-a fost furat

Caz șocant la Maternitatea din Bacău, România, unde o femeie este acuzată că și-ar fi vândut unul dintre gemenii nou-născuți pentru 5.000 de lei românești, iar apoi a anunțat că bebelușul ar fi fost furat. Mama neagă implicarea, susținând că nu cunoaște femeia care a luat copilul.

„Persoana care a ajuns să spună despre mine că i-am vândut copilul şi i l-am dat ei, nu am văzut-o niciodată, n-am întâlnit-o în viaţa mea. Când m-am dus să îi dau mâncare, nu mai era un copil în pătuţ şi atunci am anunţat asistentele că nu mai este un copil”, a declarat femeia, potrivit Observator Antena 1, citat de Ziare.com.

Totuși, anchetatorii au o altă versiune: susțin că între cele două femei exista o înțelegere încă din luna ianuarie pentru vânzarea bebelușului. Copilul ar fi fost scos din maternitate într-o pungă de hârtie de către o tânără de 19 ani, într-o operațiune care a durat doar cinci minute și care a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

Tânăra a intrat în spital deghizată în pacientă – îmbrăcată în pijamale și halat – profitând de lipsa pazei și de programul de vizite din weekend. Tânăra s-ar fi întâlnit totuşi cu o asistentă la etajul doi. Ca să scape de întrebări, a spus că este internată la secţia pediatre şi vizitează o prietenă. A urcat până unde se aflau bebeluşii, împreună cu celelalte mame care se duceau să îşi hrănească copiii. S-a dus se ţintă la pătuţul celor doi nou născuţi. Dintre gemenii născuţi prematuri, l-a ales pe cel mai mare. Potrivit surselor din anchetă, aceasta ar fi pierdut recent o sarcină și ar fi avut nevoie de un nou-născut pentru a simula o naștere în fața familiei și pentru a-l folosi la cerșit.

Investigația a scos la iveală și faptul că mama copiilor ar fi primit un avans de 3.000 de lei cu o zi înainte de naștere. Femeia are deja trei copii acasă și le-a spus medicilor că nu știa că poartă gemeni până în momentul nașterii prin cezariană. De asemenea, aceasta ar fi avut probleme anterioare cu legea, fiind încarcerată în Suedia pentru furt.

Managerul Spitalului Județean Bacău, Marius Savin, a declarat că a cerut demisia de onoare a șefului Serviciului de Management al Calității, responsabil cu verificarea vulnerabilităților din sistemul de securitate al spitalului. În paralel, conducerea unității medicale a început o anchetă internă.

„Putea să fie în contact cu o persoană care era virusată, temperatura de care are nevoie un nou-născut…”, a declarat Aurelia Țaga, directorul medical al spitalului, subliniind pericolul la care a fost expus bebelușul născut prematur.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Ucrainenii expulzați din Rusia care au rămas blocați la granița cu Georgia pentru că Moldova le-ar „bloca tranzitul” protestează față de condițiile inumane în care sunt ținuți

Zeci de ucraineni expulzați din Rusia și blocați la granița cu Georgia au protestat în fața punctului de trecere „Verhnii Lars”, cerând acces la apă și condiții umane. În timpul manifestației, unul dintre protestatari s-a rănit în zona gâtului, potrivit Медуза.

La acțiune au participat între 60 și 70 de persoane. Ei le-au cerut grănicerilor georgieni să le permită accesul în zona duty-free, „măcar ca să poată cumpăra apă îmbuteliată”, scrie Novaia Gazeta Europa, citând participanți la protest.

Potrivit sursei citate, unul dintre protestatari s-a rănit în zona gâtului. Ambulanța ar fi ajuns abia după două ore, însă bărbatul a supraviețuit. El a explicat gestul său prin faptul că, deși a cumpărat bilete de avion din Georgia de două ori, grănicerii nu l-au lăsat să treacă.

Săptămâna trecută, Novaia Gazeta Europa a relatat, citând voluntari, că la punctul de trecere „Verhnii Lars”, de la granița ruso-georgiană, există din 2023 un subsol în care sunt ținuți cetățeni ucraineni expulzați din Rusia și cărora li s-a refuzat accesul în Georgia din lipsa documentelor. În prezent, acolo s-ar afla aproximativ 90 de cetățeni ucraineni – atât foști deținuți eliberați din închisorile rusești, cât și persoane deportate din teritoriile ocupate pentru că au refuzat să colaboreze cu autoritățile ruse.

Voluntarii afirmă că în acel subsol nu există acces la aer proaspăt, hrană adecvată sau asistență medicală.

Amintim că Ucraina a evacuat 43 de cetăţeni ai săi deportaţi din Rusia şi reţinuţi în zona de tranzit de la frontiera cu Georgia în condiţii deplorabile, a declarat sâmbătă, 19 iulie, ministrul ucrainean de externe, Andrii Sibiga, potrivit Agerpres.

„Condiţiile sunt inumane. Sunt privaţi de produsele de primă necesitate: hrană, apă şi condiţii sanitare”, a declarat pentru AFP Maria Belkina, responsabilă a organizaţiei neguvernamentale „Volunteers Tbilisi”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a menționat că a discutat situația cu Ministerul ucrainean de Externe. „Aceştia sunt ucraineni eliberaţi de ruşi din închisori şi colonii penitenciare din teritoriile controlate de Rusia. Diplomaţii noştri lucrează pentru a le asigura revenirea în siguranţă în Ucraina”, a declarat Zelenski.

Anterior, Republica Moldova a fost menționată într-o investigație realizată de BBC, care documentează situația a zeci de cetățeni ucraineni deportați de autoritățile ruse și blocați, de mai bine de o lună, la frontiera dintre Rusia și Georgia. Potrivit sursei citate, aceștia sunt cazați în condiții precare, într-un subsol fără lumină naturală și fără suficiente locuri de dormit. Singura rută disponibilă pentru revenirea în Ucraina – prin Georgia și Republica Moldova – ar fi fost suspendată la începutul lunii iulie. Contactată de NM, Poliția de Frontieră a precizat că accesul străinilor pe teritoriul Moldovei este evaluat individual la punctele de trecere, iar instituția nu adoptă din timp decizii generale privind interdicțiile de intrare.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: