„O mârșăvie puturoasă”. Prima reacție a lui Ilan Șor, după ce conturile din Israel i-ar fi fost blocate
Full Article 2 minutes read

„O mârșăvie puturoasă”. Prima reacție a lui Ilan Șor, după ce conturile din Israel i-ar fi fost blocate

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a venit cu o reacție, după ce autoritățile de la Tel Aviv i-au înghețat conturile. Acesta susține că informația este falsă și el nu deține nici un cont în Israel. 

„Răspund cu toată responsabilitatea că nu am și nici nu am avut conturi în Israel! Deci ați tirajat un fals, o mârșăvie puturoasă”, a declarat Ilan Șor.

Amintim că pe 22 decembrie conturile din Israel ale deputatului fugar Ilan Șor au fost înghețate de autoritățile de la Tel Aviv, unde se află de mai mult timp. Informația a fost confirmată de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

***

Amintim că Ilan Șor a fost inclus în lista sancțiunilor de către Guvernul Marii Britanii, potrivit informației publicate pe 9 decembrie. Atunci, Șor declarat că măsurile punitive nu îl vor afecta și că îl fac să râdă.

În data de 26 octombrie, Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane a anunțat sancțiuni față de 21 de persoane și entități cu legături în Republica Moldova. În lista de sancțiuni denumită „Global Magnitsky Act” pentru acte grave de corupție figurează Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Sara Șor, Igor Ciaika, Ivan Zavorotnyi, Alexei Troșin, Iurii Gudilin, Olga Grak și Leonid Gonin. Lista completă AICI.

Pe 9 decembrie, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a anunțat că Guvernul a elaborat proiectul de lege denumit „Magnitsky Moldova”, care va permite alinierea legislației locale cu sancțiunile internaționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: