UPDATE Litvinenco: conturile din Israel ale lui Ilan Șor – blocate de autoritățile de la Tel Aviv
Full Article 2 minutes read

UPDATE Litvinenco: conturile din Israel ale lui Ilan Șor – blocate de autoritățile de la Tel Aviv

Conturile din Israel ale deputatului fugar Ilan Șor au fost înghețate de autoritățile de la Tel Aviv, unde se află de mai mult timp. Informația despre înghețarea conturilor deputatului fugar a fost confirmată pentru TV8 de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

De cealaltă parte, reprezentanții Procuraturii Anticorupție au declarat pentru Ziarul de Gardă că nu au solicitat înghețarea conturilor deputatului fugar Ilan Șor de către autoritățile de la Tel Aviv și nu cunosc „asemenea detalii”.

UPDATE 17.00: Ministrul Sergiu Litvinenco a scris pe Facebook că a fost abordat de foarte mulți jurnaliști din țară și din afară.

„Confirm și pe această cale că, în cadrul dialogului pe care îl avem cu autoritățile Statului Israel, am fost informați că conturile lui Ilan Șor în Israel au fost blocate. Decizia autorităților Statului Israel a fost luată urmare sancțiunilor impuse de către SUA și pe baza intervenției autorităților Republicii Moldova pe lângă autoritățile Statului Israel”, susține Litvinenco.

UPDATE 16.25: Într-o reacție pe Facebook, Ilan Șor spune că informația este „o minciună”. „Nu am și nici nu am avut conturi în Israel”, comunică el.

***

Amintim că Ilan Șor a fost inclus în lista sancțiunilor de către Guvernul Marii Britanii, potrivit informației publicate pe 9 decembrie. Atunci, Șor declarat că măsurile punitive nu îl vor afecta și că îl fac să râdă.

În data de 26 octombrie, Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane a anunțat sancțiuni față de 21 de persoane și entități cu legături în Republica Moldova. În lista de sancțiuni denumită „Global Magnitsky Act” pentru acte grave de corupție figurează Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Sara Șor, Igor Ciaika, Ivan Zavorotnyi, Alexei Troșin, Iurii Gudilin, Olga Grak și Leonid Gonin. Lista completă AICI.

Pe 9 decembrie, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a anunțat că Guvernul a elaborat proiectul de lege denumit „Magnitsky Moldova”, care va permite alinierea legislației locale cu sancțiunile internaționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: