O nouă alertă cu bombă la Aeroportul din Chișinău. Ce spun oamenii legii după verificări 
Full Article 2 minutes read

O nouă alertă cu bombă la Aeroportul din Chișinău. Ce spun oamenii legii după verificări 

Poliția Republicii Moldova anunță că a fost sesizată cu privire la o nouă alertă la Aeroportul Internațional Chișinău. În urma verificărilor, oamenii legii declară că alarma s-a dovedit a fi falsă. 

Reprezentanții Poliției au fost sesizați cu privire la alertă astăzi dimineață, în jurul orei 07:12, prin e-mail.

Instituțiile abilitate au dispus imediat verificări, în urma cărora s-a constatat că informația a fost una falsă.

De menționat că Moldova a fost invadată de alerte false cu bombă. Pe 29 august curent, șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu a anunțat că de la începutul anului, în Republica Moldova au parvenit 148 de alerte false cu bombă. Pentru verificarea informațiilor au fost cheltuite peste 2,26 mln lei.

Procuratura Generală a anunțat pe 25 august despre pornirea urmăririi penale pentru acte de terorist. De asemenea, Ministerul de Interne a propus înăsprirea sancțiunilor pentru alertele false cu bombă.

Potrivit notei informative a MAI, dacă până în prezent anunțul cu bombă era pedepsit cu până la 2 ani de închisoare, propunerea de modificare a Codului Penal prevede ca pedeapsa să fie cuprinsă între 2 și 5 ani de închisoare, iar plafonul amenzilor să crească începând cu 50 de mii de lei, până la un maxim de 150 de mii de lei.

Pe 5 septembrie curent, președinta Maia Sandu a menționat că alertele cu bombă din ultima perioadă au vizat cel mai mult instanțele de judecată – „având ca scop tergiversarea ședințelor”. Astfel, șefa statului a anunțat că Serviciul de Informații și Securitate și Ministerul Afacerilor Interne au pregătit un mecanism comun de estimare a riscurilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: