O nouă direcție în Programul de Internship de la Endava – Business Platforms Specialist
Full Article 5 minutes read

O nouă direcție în Programul de Internship de la Endava – Business Platforms Specialist

O nouă direcție în Programul de Internship Endava pentru primăvara anului 2023 este rolul de Business Platforms Specialist (BPS). Acesta este axat pe mentenanța și dezvoltarea capacităților a trei platforme: Salesforce, MS Dynamics și ServiceNow. Un specialist poate lucra exclusiv pe una dintre ele. În Endava, Business Platforms reprezintă o direcție specializată a departamentului de gestionare a aplicațiilor.

Despre specificul acestei direcții și ce competențe va dobândi un BPS, găsiți în interviul cu Daniela Gudima – Senior Business Platforms Developer specializată pe ServiceNow și Alexandru Lazari – Business Platforms Development Consultant pe Salesforce.

Cu ce se ocupă un Business Platforms Specialist?

În responsabilitățile unui Business Platforms Specialist (BPS) intră atât asigurarea bunei funcționări a platformei, așa numitele day-to-day operations, cât și dezvoltarea și implementarea de noi funcționalități, conform cerințelor clienților. Un BPS este responsabil pentru elaborarea și furnizarea de soluții calitative pentru client pe platforma aferentă în termenii stabiliți cât și oferirea suportului necesar pe durata întregului ciclu de viață al aplicației, de la dezvoltare până la gestionarea post implementare.

Puteți descrie pe scurt aceste platforme?

ServiceNow este o platformă software bazată pe cloud, care permite automatizarea proceselor IT din cadrul companiei. Pentru Endava, care are peste zece mii de angajați, utilizarea unui instrument atât de complex ca ServiceNow pentru gestionarea proceselor IT este esențială. ServiceNow este extrem de personalizabil necesităților clienților, fiind adept al unei noi direcții în development cunoscută ca low-code platform development. Specialiștii ServiceNow din cadrul Endava sunt esențiali în mentenanța platformei dar și în implementarea noilor funcționalități, realizarea actualizărilor la noile versiuni, a integrărilor cu alte sisteme etc.

MS Dynamics reprezintă un set de aplicații și servicii software-as-a-service (SaaS) interconectate, modulare, concepute atât pentru a transforma cât și a lărgi posibilitățile clienților, angajaților și activitățile de afaceri de bază. Combină capabilitățile CRM și ERP, integrând datele, logica de afaceri și procesele. Deci, în loc să aibă funcții de vânzări și marketing separate, Dynamics 365 oferă capabilități de vânzări și marketing automatizate, integrate și inteligente care conectează, prioritizează și convertesc eficient potențialii clienți în clienți plătitori. Este construit pe Microsoft Azure, care oferă atât o platformă de încredere cât și un ecosistem larg de servicii. Și este integrat în mod nativ cu aplicațiile de productivitate ale Microsoft 365, oferind o modalitate unificată de a gestiona utilizatorii și serviciile.

Salesforce este o platformă IT puternică de gestionare a interacțiunilor cu clienții și potențialii clienți, pentru a îmbunătăți relațiile mediului de afaceri, inclusiv marketing, vânzări, comerț digital și interacțiuni cu serviciul clienți. Această soluție tehnică modernă permite concentrarea profundă atât asupra relațiilor organizației cu clienții, utilizatorii de servicii și furnizorii pe întreg ciclu de viață al afacerii, cât și pe obținerea noilor clienți și furnizarea de asistență și servicii.

Ce abilități, cunoștințe trebuie să dețină un BPS?

Un candidat pentru poziția de Business Platforms Specialist trebuie să posede o gândire analitică orientată pe soluționarea problemelor, abilități de comunicare și capacitate de lucru în echipă. Este necesar să cunoască principiile programării orientate pe obiecte și fundamentele bazelor de date relaționale. În particular trebuie să dețină cunoștințe tehnice de bază într-un limbaj de programare precum C++, C# sau Java, pentru a putea mai eficient înțelege și interacționa cu limbajul de programare al platformei. De asemenea, sunt binevenite cunoștințe în HTML, CSS și Java Script.

Ce vor învăța internii timp de trei luni?

Pe parcursul celor trei luni de stagiu, internii vor îmbunătăți cunoștințele tehnice și le vor putea aplica în practică într-un proiect, vor învăța să lucreze eficient în echipă, utilizând metodologia Agile.

În particular, pentru direcția Salesforce, internii vor avea oportunitatea să utilizeze instrumentele de configurare ale platformei și să implementeze soluții personalizate prin utilizarea limbajului de programare Apex. Internii vor mai avea oportunitatea să creeze obiecte cu diverse câmpuri și relații între ele, tipuri de înregistrări de date, pagini pentru diverse tipuri de înregistrări, reguli de validare, restricții de acces la obiecte și înregistrări, declanșatoare utilizând doar interfața de configurare a platformei. Aceștia vor obține abilități tehnice de construire a fluxurilor și cunoștințe tehnice de programare în limbajul Apex. De asemenea, vor studia modalitățile de elaborare a paginilor în Visualforce și a componentelor Lightning (LWC)  și vor interacționa cu diverse instrumente de importare, exportare și interogare a datelor.

De ce merită să aplici pentru internshipul în Business Platforms din ediția de primăvară 2023?

Direcțiile de CRM si ITSM au devenit foarte populare în industria IT, iar internshipul reprezintă oportunitatea de a intra în această industrie. Business Platformele precum ServiceNow, Salesforce și MS Dynamics oferă soluții ready-to-use pentru necesitățile existente ale clienților, în același timp fiind foarte personalizabile și oferă oportunități vaste pentru a manifesta creativitatea. Pentru toți cei care sunt interesați de a dezvolta abilități tehnice în această direcție, recomand cu toată încrederea internshipul în Business Platforms la Endava.

***

Aplicările pentru ediția de primăvară a Programului de Internship de la Endava sunt încă deschise pană pe 28 februarie. Pozițiile deschise și lista materialelor de studii pot fi accesate aici: https://www.endava.com/InternshipChisinau

Procedura de aplicare pas cu pas poate fi văzută pe acest link.

O nouă direcție în Programul de Internship de la Endava - Business Platforms Specialist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O nouă direcție în Programul de Internship de la Endava - Business Platforms Specialist

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: