O studentă din Arabia Saudită a fost condamnată la 34 ani de închisoare pentru distribuiri pe Twitter
Full Article 2 minutes read

O studentă din Arabia Saudită a fost condamnată la 34 ani de închisoare pentru distribuiri pe Twitter

O femeie din Arabia Saudită, studentă la Universitatea Leeds din Anglia, care s-a întors acasă pentru o vacanță, a fost condamnată la 34 de ani de închisoare. Motivul a fost faptul că avea cont de Twitter, pe care a urmărit și distribuit postări făcute de dizidenți și activiști, relatează The Guardian, citat de Digi24.

Salma al-Shehab, în vârstă de 34 de ani și mamă a doi copii mici, a fost condamnată inițial la trei ani de închisoare pentru „infracțiunea” de a folosi un site pentru a „provoca tulburări publice și destabiliza securitatea civilă și națională”.

Însă o curte de apel a pronunțat luni noua pedeapsă de 34 de ani de închisoare, urmată de o interdicție de călătorie pentru alți 34 de ani. Decizia a venit după ce un procuror a cerut instanței să ia în considerare alte presupuse infracțiuni. Potrivit instanței, ea este acuzată că „i-a ajutat pe cei care urmăresc să provoace tulburări publice și să destabilizeze securitatea civilă și națională urmărindu-le conturile de Twitter” și prin redistribuirea postărilor.

Cu toate acestea, Shebab nu este cunoscută ca un activist saudit de frunte și niciunul vocal, nici în interiorul regatului, nici în Marea Britanie. Profilul ei de Twitter are 2.597 de urmăritori. Shehab a distribuit uneori postări ale dizidenților saudiți care trăiesc în exil și a cerut eliberarea prizonierilor politici din regat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: