„O tentativă evidentă de influențare a actului justiției”. Cum comentează avocatul lui Plahotniuc noul dosar inițiat de Procuratură
Full Article 2 minutes read

„O tentativă evidentă de influențare a actului justiției”. Cum comentează avocatul lui Plahotniuc noul dosar inițiat de Procuratură

Avocatul lui Vladimir Plahotniuc, Lucian Rogac, consideră că dosarul în care este vizat clientul său este „unul politic, realizat la comanda celor care se află acum la conducerea statului”. Contactat de NM, acesta a menționat că nu poate divulga locul aflării fostului președinte al PDM, „din motive de siguranță”.

Lucian Rogac susține că nu este întâmplător faptul că acuzațiile în adresa lui Vladimir Plahotniuc au apărut într-o perioadă preelectorală. Potrivit acestuia, conducerea statului ar avea nevoie să „distragă atenția de la starea în care a ajuns Republica Moldova”.

„Toate acuzațiile făcute la adresa lui Vladimir Plahotniuc sunt nefondate, nu se bazează pe fapte reale și nu vor putea fi dovedite niciodată pentru că nu au fost săvârșite în realitate”, a menționat acesta.

Mai mult, potrivit acestuia, dosarul ar fi politic și realizat la comanda celor care se află acum la conducerea statului. Acesta a atras atenția că unii actori politici au anunțat din timp ce urmau să facă procurorii.

„Toate aceste acțiuni nu reprezintă altceva decât o tentativă evidentă de infleunțare a actului justiției prin declarații și amenințări publice, dar și prin presiuni directe asupra procurorilor, făcute de cei care se află acum la conducerea Republicii Moldova. Ne dorim ca orice proces al justiției din țara noastră să se desfășoare corect, imparțial și independent de orice tip de influență”, a mai spus acesta.

Întrebat de NM unde se află în prezent Vladimir Plahotniuc, apărătorul a spus că fostul lider al PDM l-a rugat să nu divulge locul aflării sale, din motive „de siguranță”.

Amintim că, pe 18 mai, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat în cadrul unui briefing că Vladimir Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului și ar fi obținut peste 100 mln de dolari în mod fraudulos.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: