„Odesa, oraș drag multor moldoveni”. Maia Sandu și Nicu Popescu, despre atacul de noaptea trecută asupra Ucrainei 
Full Article 2 minutes read

„Odesa, oraș drag multor moldoveni”. Maia Sandu și Nicu Popescu, despre atacul de noaptea trecută asupra Ucrainei 

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a declarat că „este sfâșietor să urmărești scenele de distrugere din Odesa”, iar vicepremierul Nicu Popescu a menționat că imaginile din orașul ucrainean sunt devastatoare. Pe 23 iulie, oficialii moldoveni au condamnat atacurile rusești asupra Ucrainei, după ce Odesa a fost bombardată noaptea trecută. 

Președinta Maia Sandu a scris pe rețelele de socializare că „este sfâșietor să urmărești scenele de distrugere din Odesa, oraș drag multor moldoveni”.

„Condamnăm atacurile aeriene continue ale Rusiei asupra orașelor pașnice, cartierelor rezidențiale și UNESCO centru istoric conservat. Inimile și gândurile noastre sunt cu Ucraina”, a menționat șefa statului.

„Imagini devastatoare de la Odesa. (…) Atacul asupra Odesei din această noapte a lăsat cel puțin 19 răniți și o viață nevinovată pierdută. Aceasta este o crimă de război îngrozitoare a Rusiei care cere responsabilitate”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

***

Autoritățile ucrainene au anunțat că în noaptea de 23 iulie, trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra Odesei. Opersoană a murit și alte 19 au fost rănite, inclusiv patru copii. Totodată a fost distrusă Catedrala Preobrajenskaia (Schimbarea la față) – cea mai mare biserică ortodoxă din Odesa. Pe lângă catedrală, în oraș au fost avariate două monumente de arhitectură.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că „nu poate exista nicio justificare pentru răul rusesc” și că ucrainenii „vor trece peste aceasta” și „vor aduce pacea înapoi”. „Ca întotdeauna, răul pierde. Și obligatoriu va fi un răspuns teroriștilor ruși pentru Odesa. Ei vor simți acest răspuns”, a menționat Zelenski.

Moscova a confirmat atacul de la Odesa, nu și asupra Catedralei „Schimbarea la față”. Potrivit Ministerului rus al Apărării, au dus la distrugerea catedralei acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: