Oligarhul Renat Ahmetov va cere Rusiei $20 miliarde pentru ocuparea uzinei din Mariupol
Full Article 2 minutes read

Oligarhul Renat Ahmetov va cere Rusiei $20 miliarde pentru ocuparea uzinei din Mariupol

Miliardarul ucrainean Renat Ahmetov intenționează să atace în judecată Rusia din cauza distrugerii obiectivelor de infrastructură de pe teritoriul uzinei metalurgice din Mariupol „Azovstal”, care îi aparține. Într-un interviu pentru publicația NV (НВ), el a precizat că va solicita compensații în mărime de până la 20 miliarde de dolari. 

Potrivit estimărilor, mărimea prejudiciilor la uzina metalurgică „Azovstal”, din cauza agresiunii ruse, constituie de la 17 miliarde la 20 miliarde de dolari. Suma finală va fi stabilită atunci când vom depune plângerea împotriva Rusiei”, a spus Ahmetov.

Uzina Azovstal a fost locul în care s-au baricadat câteva mii de persoane din Mariupol, în timp ce orașul este asediat de trupele ruse. În timpul bombardamentelor, infrastructura întreprinderii a fost grav avariată, iar potrivit părții ucrainene – practic distrusă.

Renat Ahmetov a calificat drept „genocid” acțiunile Rusiei.

Pe 24 februarie, Rusia a declanșat în Ucraina un război groaznic. A atacat țara noastră fără motiv, militarii ruși au ucis zeci de mii de civili, copii, femei și bătrâni, au distrus infrastructura țării noastre. Acțiunile Rusiei în Ucraina sunt un genocid și o crimă de război. Nu este o poziție radicală, ci una onestă și dreaptă asupra căreia insist și nu mă tem să o formulez. Nu trebuie să te temi de serviciile speciale, ci de propria conștiință. Nu voi tăcea în această situație, este inadmisibil pentru mine”, a mai spus omul de afaceri.

Renat Ahmetov este un antreprenor și politician ucrainean. În septembrie 2021, averea sa era estimată de Bloomberg la 10 miliarde de dolari. Potrivit rating-ului Forbes, în 2021, Ahmetov a ocupat locul 327 printre cei mai bogați oameni din lume, cu un capital de 7,6 miliarde de dolari.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: