OMS: 10% din populaţia planetei, infectată cu noul coronavirus. Noi restricții în Franța și Spania
Full Article 3 minutes read

OMS: 10% din populaţia planetei, infectată cu noul coronavirus. Noi restricții în Franța și Spania

Aproximativ una din zece persoane este posibil să fi fost infectată cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă că marea majoritate a populaţiei lumii rămâne în continuare vulnerabilă la boala COVID-19 provocată de acest virus, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În context, mai multe țări europene au introdus restricții noi, pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Sute de milioane de persoane ar fi putut fi astfel infectate deja cu noul coronavirus, mult mai multe în comparaţie cu bilanţul actual, de aproximativ 35 de milioane, notează DPA, potrivit Agerpres.

„Cele mai bune estimări actuale ale noastre ne indică faptul că aproximativ 10 % din populaţia globală este posibil să fi fost infectate cu acest virus”, a declarat luni la Geneva biroul executiv al agenţiei specializate a Naţiunilor Unite pentru sănătate directorul Departamentului de Urgenţe Medicale din cadrul OMS, Mike Ryan.

Chiar dacă numărul real al cazurilor este probabil mult mai mare decât cifrele raportate, estimarea OMS înseamnă că marea majoritate a oamenilor nu au anticorpi şi continuă să fie în pericol de a contracta COVID-19, a subliniat oficialul din cadrul OMS.

„Variază în funcţie de ţară, variază de la urban la rural, variază în funcţie de grupuri. Dar ceea ce înseamnă este că vasta majoritate a lumii rămâne în pericol”, a spus Ryan.

„Ne îndreptăm în prezent spre o perioadă dificilă. Boala continuă să se răspândească”, a subliniat el. În prezent, populaţia lumii este de 7,8 miliarde de oameni, potrivit statisticilor ONU.

Între timp, mai multe state europene au introdus restricții, din cauza riscului de răspândire a noului coornavirus, scrie Euronews.

La Paris și în suburbiile acestuia, de marți, vor fi închise barurile și vor fi anulate manifestările de amploare, iar restaurantele vor respecta măsuri și mai stricte.

„Epidemia evoluează prea repede, trebuie să încetinim dinamica înainte ca sistemul nostru de sănătate să nu mai poată face față volumului mare de pacienți”, a declarat șeful poliției Parisului Didier Lallement.

În Spania, în afară de Madrid, de astăzi, încă trei orașe intră în carantină: Leon, Palensia și San Andre del Rabanedo. Weekendul trecut, în țară au fost înregistrate 23 000 de infectări noi.

„Suntem cu toții foarte îngrijorați – a declarat ministrul Sănătății Salvador Illa Roca. – Potrivit estimărilor, următoarele câteva săptămâni vor fi foarte, foarte grele”, a precizat oficialul.

În Italia, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2 257 cazuri noi de infectări, mai puțin față de zilele precedente. Totuși, specialiștii susțin că acest lucru se explică prin faptul că au fost testate de două ori mai puține persoane: 60 000, în loc de 100 000.

Potrivit platformei Worldometers, până în prezent, peste 35,7 mln de oameni s-au infectat cu noul coronavirus, la nivel mondial. Peste 1 mln au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: