OMS: Nu a fost înregistrat niciun deces asociat cu administrarea vaccinului anti-Covid
Full Article 2 minutes read

OMS: Nu a fost înregistrat niciun deces asociat cu administrarea vaccinului anti-Covid

În toată lumea nu a fost înregistrat, deocamdată, niciun deces din cauza vaccinului împotriva coronavirusului. Datele au fost publicate pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pe 11 martie, ca reacție la sistarea procesului de imunizare cu preparatul AstraZeneca în mai multe state. 

Potrivit OMS, până pe 9 martie, au fost administrate peste 268 mln de doze de vaccinuri: „La ziua de azi nu a fost înregistrat niciun deces asociat vaccinurilor împotriva COVID-19″, se arată în raport.

De asemenea, OMS a amintit de declarația Agenției Europene a Medicamentului în care se arată că avantajele vaccinării sunt mai mari decât riscurile acesteia.

***

Amintim că mai multe state europene au sistat vaccinarea cu serul anti-Covid produs de AstraZeneca, suspectându-se că ar fi determinat apariția unor cheaguri de sânge. Ar fi vorba despre 30 de cazuri din 5 mln de persoane vaccinate cu acest ser, fără să fie determinată, însă, o legătură directă cu imunizarea.

Autoritățile din România au decis suspendarea vaccinării cu lotul AstraZeneca ABV 2856. Imunizarea cu AstraZeneca va continua însă cu doze din alte loturi.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) de la Chișinău, vaccinurile AstraZeneca, pe care le-a recepționat Republica Moldova din România, nu fac parte din lotul care a fost suspendat temporar.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: