ONU Moldova a desemnat câștigătorii premiilor pentru drepturile omului. Cine sunt aceștia?
Full Article 2 minutes read

ONU Moldova a desemnat câștigătorii premiilor pentru drepturile omului. Cine sunt aceștia?

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a înmânat pe, 10 decembrie, premiile anuale pentru realizări remarcabile în domeniul drepturilor omului în Republica Moldova, în anii 2020-2021. Ediția curentă, a XVI-a la număr, include patru premii.

Premiul General ONU a fost acordat directoarei organizației Copil. Comunitate. Familie din Moldova, Liliana Rotaru.

„Deseori, drepturile omului pentru mulți din concetățenii noștri reprezintă un lux, și de multe ori ei au nevoie de sprijinul comunității pentru a accesa aceste drepturi. Atunci când drepturile omului si drepturile copilului vor deveni o normalitate în viața noastră, situația se va schimba spre bine”, a spus Liliana Rotaru.

De premiul ONU pentru o realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului la nivel local pentru anii 2020-2021 s-a învrednicit și coordonatoarea de proiecte Angela Croitor.

Premiul special ONU în domeniul drepturilor la sănătate, educație, muncă și/sau protecție socială în contextul pandemiei COVID-19 a fost acordat Organizației Neguvernamentale „Concordia”.

Iar câștigătorul premiului special ONU pentru grupuri/organizații pentru implicarea activă în promovarea egalității și nediscriminării pentru anii a fost desemnat Coaliția Civică „Viața fără violență în familie”.

Candidații la premiile ONU pentru drepturile omului 2021 au fost evaluați conform mai multor criterii precum inovație și creativitate; curaj în abordarea temelor sau problemelor dificile; durabilitate, etc.

Comisia de selecție a premianților a inclus cinci membri – reprezentanți ai Oficiului ONU pentru Drepturile Omului, Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, Consiliului pentru Egalitate, organizațiilor Amnesty International și Promo-Lex.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: