Digi24

Orașul Suceava și alte 8 comune limitrofe intră în carantină totală

În orașul Suceava și în alte 8 comune limitrofe, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, se instituie carantină totală, informează Digi24

Astfel, a fost decisă stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava. Va fi permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă, a persoanelor care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice. Firmele de transport feroviar de persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată.

De asemenea, accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.

Precizăm că în România au fost confirmate 2 109 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 593 sunt în municipiul Suceava.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

NewsMaker

LIVE Conducerea UE a ajuns la Reședința de Stat din Chișinău. Primele imagini

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Antonio Costa, au ajuns la Reședința de Stat din Chișinău, unde urmează să participe la primul summit Republica Moldova – UE. Liderii Uniunii Europene au fost întâmpinați de președinta țării, Maia Sandu.

Amintim că Summit-ul Republica Moldova – Uniunea Europeană va fi găzduit de președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, premierul Dorin Recean. În timpul reuniunii, participanții vor aborda subiecte legate de procesul de aderare la UE, extinderea legăturilor economice și cooperarea în domenii precum infrastructura, energia, digitalizarea și dezvoltarea regională. Un punct important pe agenda summit-ului va fi Planul de Creștere pentru Moldova.

Acesta reprezintă sprijin financiar european în sumă totală de 1,9 miliarde de euro. Este vorba despre o componentă de grant în valoare de 520 de milioane de euro, care este destinată pentru investiții, asistență tehnică și pentru garantarea creditelor. De asemenea, țara noastră va primi împrumuturi în valoare de 1,5 miliarde de euro, care vor fi debursate în funcție de progresele înregistrate în procesul de implementare a reformelor asumate.

Suportul financiar va fi acordat în baza unor condiționalități, care se regăsesc în Agenda de reforme a Planului de Creștere pentru Republica Moldova, care a fost aprobată de Guvern. Aceasta conține 153 de măsuri și 56 de reforme, care urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2027. Agenda de reforme vizează șapte sectoare-cheie: competitivitate economică și dezvoltarea sectorului privat; conectivitate și infrastructură digitală; guvernanță economică; capital social; tranziția verde și capitalul natural; securitate și eficiență energetică; valori fundamentale.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: