Orban, după întâlnirea cu Recean: „Ungaria va continua să sprijine Moldova pe drumul său către aderarea la UE”
Full Article 2 minutes read

Orban, după întâlnirea cu Recean: „Ungaria va continua să sprijine Moldova pe drumul său către aderarea la UE”

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit pe 26 ianuarie cu omologul său maghiar Viktor Orban, în contextul vizitei sale oficiale în Ungaria. Într-un mesaj publicat pe platforma X după întrevederea cu Recean, Viktor Orban a declarat că Ungaria „va continua să sprijine” Republica Moldova pe drumul de aderare la UE.

A fost un privilegiu să-l găzduiesc astăzi pe prim-ministrul Dorin Recean în cadrul vizitei sale oficiale în Ungaria. Republica Moldova și Ungaria sunt parteneri strategici. Cooperarea noastră în domeniul agricol, bancar și industriei farmaceutice este exemplară. Ungaria va continua să sprijine Moldova pe drumul său către aderarea la UE”, a scris premierul maghiar pe X.

Orban, după întâlnirea cu Recean: „Ungaria va continua să sprijine Moldova pe drumul său către aderarea la UE”

X/Viktor Orban

Precizăm că Viktor Orban este printre puținii lideri europeni care s-au pronunțat împotriva sancțiunilor față de președintele Rusiei Vladimir Putin și ajutorului pentru Ucraina, care se confruntă cu invazia rusă. Orban motivează că ajutorul militar și financiar pentru Ucraina nu va îmbunătăți situația și va prelungi războiul. De altfel, la summit-ul Consiliului European din decembrie 2023, premierul de la Budapesta a încercat să blocheze decizia privind începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, care viza și Republica Moldova. Totuși, liderii UE au reușit să-l convingă pe Orban să nu participe la vot și au luat o decizie pozitivă unanimă privind începerea negocierilor de aderare cu cele două țări.

***

În perioada 26-27 ianuarie, șeful Executivului de la Chișnău se află într-o vizită de lucru în Ungaria, la invitația premierului maghiar, Viktor Orbán. În cursul zile de astăzi, prim-ministrul Dorin Recean a fost primit de președinta Ungariei, Katalin Novák, la castelul medieval Almasy din Gyula. Principalele subiecte discutate de cei doi oficiali au vizat relațiile bilaterale moldo-ungare, dar și războiul declanșat de Federația Rusă în țara vecină, Ucraina.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: