Ordonanţă militară în România. Fără grupuri mai mari de 3 persoane pe străzi, frontierele închise pentru străini, circulaţia pe timp de noapte – restricţionată
Full Article 2 minutes read

Ordonanţă militară în România. Fără grupuri mai mari de 3 persoane pe străzi, frontierele închise pentru străini, circulaţia pe timp de noapte – restricţionată

Ministrul afacerilor interne din România, Marcel Vela, a emis sâmbătă seară o ordonanţă militară prin este interzisă circulaţia pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane. Totodată, sunt introduse recomandări de circulaţie pe timpul zilei şi restricţii mai ales pe timpul nopţii. De asemenea, se suspendă activitatea comercială a mai multor tipuri de activităţi comerciale, cum ar fi cabinetele stomatologice sau magazinele din mall-uri, cu excepţia celor care vând produse alimentare, veterinare, farmaceutice sau servicii de curăţătorie. Măsurile intră în vigoare de duminică, de la ora 22:00, informează Digi24.

Astfe, circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 06:00 – 22:00 se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 şi evitarea alăturării unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţeii este permisă numai pentru interes profesional, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază sau pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată.

Potrivit ordonanţei militare, se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, cu excepţia situaţiei în care aceştia tranzitează teritoriul României, pe culoare de tranzit, organizate prin înţelegeri cu statele vecine.

De asemenea, potrivit ordonanţei militare, slujbele religioase vor fi oficiate fără prezenţa credincioşilor în biserici.

Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate şi sunt conduse de forţele de ordine publică şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază.

Amintim că, potrivit datelor prezentate pe 21 martie, în România au fost confirmate 367 de cazuri de infectare cu COVID-19. 52 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: