Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență publică internațională în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus
Full Article 1 minutes read

Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență publică internațională în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că epidemia de coronavirus este urgență publică internațională. Despre acest lucru, instituția a comunica pe pagina sa de Twitter, în urma unei reuniuni care a avut loc joi, 30 ianuarie.

Potrivit Digi24, OMS avertizează toate statele membre ale Națiunilor Unite că trebuie să trateze această epidemie cu seriozitate. Mai mult, țările vor decide apoi care sunt măsurile pe care le vor lua: dacă vor închide granițele sau vor anula zborurile.

„În ultimele săptămâni, am asistat la apariţia unui agent patogen necunoscut anterior, care a generat o epidemie fără precedent” a declarat joi seară Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Geneva.

„Trebuie să acţionăm acum pentru a limita răspândirea bolii”, a mai precizat directorul OMS.

Potrivit celui mai recent bilanț, pe teritoriul Chinei se înregistrează 171 de decese generate de coronavirus şi 8 137 de cazuri confirmate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: