Pacienții din Moldova vor avea acces la încă un medicament compensat
Full Article 1 minutes read

Pacienții din Moldova vor avea acces la încă un medicament compensat

Pacienții asigurați care au maladii cardiovasculare, fibrilație atrială cu risc sporit de accident vascular cerebral, tromboembolie venoasă profundă și embolie pulmonară, precum și cei supuși intervențiilor chirurgicale la șold și genunchi vor beneficia de un nou preparat compensat cu denumirea comună internațională „Rivaroxabanum”. 

Decizia de includere a preparatului în lista medicamentelor compensate a fost luată în cadrul ședinței din 13 martie a Consiliului pentru medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM).

Respectiv, toate cele cinci denumiri comerciale ale medicamentului disponibile pe piață (xarelto®, rivaroxaban-BP, rivarox, rovaltro, voxaban) vor fi compensate integral pentru copiii de până la 18 ani, iar pentru adulți vor fi compensate integral rivaroxaban-BP și rovaltro, restul – parțial.

Anual, de Rivaroxabanum urmează să beneficieze circa 10 mii de persoane, costul mediu anual rambursat per pacient constituind în jur de 10 mii de lei.

Potrivit estimărilor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru compensarea preparatului sunt necesare anual aproximativ 28,8 milioane de lei, bani prevăzuți în FAOAM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: