Pâinea va costa 1 leu, iar lumina și căldura – gratis. Promisiuni electorale generoase de la Partidul Renaștere, ai cărui lideri sunt în arest
Full Article 2 minutes read

Pâinea va costa 1 leu, iar lumina și căldura – gratis. Promisiuni electorale generoase de la Partidul Renaștere, ai cărui lideri sunt în arest

Candidatul Partidului „Renaștere” la șefia Primăriei Bălți, Alexandr Nesterovschi,  învinuit de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de fugarul Ilan Șor, promite să „renască” curțile blocurilor din orașul Bălți. Mai mult, formațiunea politică, afiliată oligarhului Ilan Șor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, le promite bălțenilor pâine cu un leu și servicii comunale gratuite. Ce-i drept, nu pentru toți.  

„Cu grijă pentru oameni! Partidul „Renaștere” propune renaștere tuturor curților pentru confortul cetățenilor, brutării cu pâine la 1 leu și servicii comunale gratuite pentru persoanele cu vârsta de aur!” – a anunțat formațiunea politică, care a lansat și un spot electoral, pe 30 octombrie.

Amintim că Alexandr Nesterovschi și colega sa de partid, Irina Lozovanu, care se vrea primar de Ocnița, au fost reținuți pe 21 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. Alexandr Nesterovschi a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13, în timp ce Irina Lozovan se află în arest la domiciliu.

De menționat că Alexandr Nesterovschi candidează la funcția de primar de Bălți, din partea Partidului „Renaștere”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor. Parlamentarul a depus actele la CECE Bălți pe 2 octombrie, el fiind reprezentant în acest proces de un reprezentat. Detalii AICI.

***

Precizăm că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Câștigă două bilete la concertul Bridge of Freedom: Okean Elzy și Alternosfera, care va avea loc în data de 5 noiembrie la Chișinău Arena. În ce oraș candidează Alexandr Nesterovschi la funcția de primar? Condițiile concursului le puteți citi AICI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: