Până la sfârșitul anului, în Moldova ar putea ajunge un lot de vaccinuri Moderna
Full Article 2 minutes read

Până la sfârșitul anului, în Moldova ar putea ajunge un lot de vaccinuri Moderna

Până la sfârșitul acestui an Republica Moldova va recepționa un lot de vaccinuri Moderna. În cadrul unei conferințe de presă, din 3 noiembrie, secretarul de stat la Ministerul Sănătății Svetlana Nicolaescu a menționat că anume Moderna este inclus în schemele de rapel pentru doza trei.

„Urmează să obținem aceste scheme detaliate de către specialiști. Referitor la asigurarea cu vaccinul Moderna, săptămâna trecută am fost informați de către reprezentanții UNICEF, prin intermediul cărora operăm pe platforma COVAX, că până la finele anului curent Moldova va recepționa un lot de vaccin Moderna. Ne așteptăm ca până la finele anului să îl avem în calitate de donație prin platforma COVAX. Totodată a fost semnat și un acord de finanțare în vaza căruia putem achiziționa  acest vaccin, în cazul în care va fi necesar”, a precizat Svetlana Nicolaescu.

Pe 6 octombrie, Nicolaescu a declarat că lucrătorii medicali din Republica Moldova ar putea fi nevoiți să se vaccineze și cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19.

Compania americană Moderna anunța încă luna august a acestui an, că persoanele imunizate cu două doze de vaccin vor trebui, peste șase luni, să administreze o a treia doză. Acest lucru este  necesar pentru o protecție mai mare față de noile tulpine de COVID-19, inclusiv Delta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: