Papa Francisc a fost operat la Roma. A suferit o intervenție la colon
Full Article 2 minutes read

Papa Francisc a fost operat la Roma. A suferit o intervenție la colon

Papa Francisc a fost internat duminică la spitalul Gemelli din Roma, unde a fost operat la colon. Vaticanul a precizat că este o intervenție „de rutină, programată” și că aceasta a decurs cu succes, informează Digi24.

„Papa, care a fost spitalizat în cursul după-amiezii la Clinica Gemelli, a fost supus în cursul serii unei intervenții chirurgicale programate pentru stenoză diverticulară simptomatică. Sfântul Părinte a reacționat bine la intervenția care s-a desfășurat sub anestezie generală și a fost făcută de profesorul Sergio Alfieri, asistat de profesorul Luigi Sofo, dr. Antonio Tortorelli și dr. Roberta Menghi”, a anunțat, cu puțin înainte de miezul nopții (ora locală), purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, citat de agenția ANSA.

Potrivit presei, suveranul pontif va rămâne internat cel puțin cinci zile. Este pentru prima dată când Papa Francisc este internat în spital, de la alegerea sa ca Suveran Pontif în 2013, cu excepția unei operații de cataractă suferite în urmă cu doi ani.

Papa, care are un singur plămân încă din tinerețe, suferă ocazional și de crize de sciatică, ceea ce îi îngreunează mersul. Totuși, problemele intestinale datează de mai mulți ani. În 2014, el și-a anulat în ultimul moment o vizită din această cauză.

Și Papa Ioan Paul al II-lea a fost operat în 1992 de o tumoare benignă la colon, tot la spitalul Gemelli din Roma.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: