Parlamentul nu a prelungit moratoriul asupra programului „Cetățenie prin investiție”. Care este motivul
Full Article 2 minutes read

Parlamentul nu a prelungit moratoriul asupra programului „Cetățenie prin investiție”. Care este motivul

Parlamentul nu a prelungit moratoriul asupra programului „Cetățenie prin investiție”. Alexandru Jizdan a solicitat transferul proiectului care vizează abrogarea „Legii cetățeniei prin investiții” pentru o altă zi din motiv că nu există raportul comisiei de profil.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco a amintit că moratoriul privind acordarea cetățeniei prin investiții expiră astăzi.

„Dacă nu se votează astăzi acest proiect de lege, înseamnă că de mâine, această lege reintră în vigoare și cetățenia Republici Moldova este din nou de vânzare. Premierul Ion Chciu a spus că moratoriul trebuie prelungit”, a declarat Litvinenco.

La rândul său, Alexandru Jizdan a spus că „acest lucru nu va crea isterie în societate” și a reamintit că programul „Cetățeniei prin investiții” prevede că potențialii candidați sunt supuși tuturor verificărilor necesare, inclusiv prin Interpol. De asemenea, acesta a declarat că raportul comisiei va fi pregătit săptămâna viitoare.

Inițiativa de a nu include pe ordinea de zi a proiectului privind moratoriul asupra programului „Cetățenie prin investiție” a fost susținută de deputațiii PDM, PSRM, precum și de grupul „Pro Moldova”.

Moratoriul privind dobândirea cetățeniei prin investiție a fost instituit începând cu 23 august, pe o perioadă de patru luni. Însă, prin decizie de guvern, începând c u 20 decembrie, moratoriul a fost prelungit cu încă două luni.

Amintim că, într-o conferință de presă din 12 ianuarie, responsabilul de relații cu publicul al companiei Henley & Partners, partenerul guvernului Republicii Moldova în implementarea programului, a declarat că dacă contractul privind implementarea programului de cetățenie prin investiții va fi reziliat, Republica Moldova va fi nevoită să achite anumite penalități, prevăzute în document.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: