Partidul Democrat va depune o sesizare la Procuratura Generală împotriva socialiștilor. Care este motivul?
Full Article 2 minutes read

Partidul Democrat va depune o sesizare la Procuratura Generală împotriva socialiștilor. Care este motivul?

Partidul Democrat (PDM) se va plânge la Procuratura Generală pe Partidul Socialiștilor (PSRM) și pe liderul său Igor Dodon. Declarațiile au fost făcute pe 13 ianuarie, în cadrul unui briefing de presă, organizat de secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan.

Acesta susține că socialiștii i-au intimidat pe șefii organizațiilor teritoriale ale democraților, forțându-i să-l sprijine pe Dodon în timpul campaniei electorale. Serviciul de presă al PSRM nu a răspuns încă acuzațiilor. Jizdan a spus că a fost anunțat de șeful oficiului poștal din Bălți, Vasile Guțu, și de fostul director al biroului Agenției de Servicii de Stat din Ialoveni, Ilie Castraveț, care au spus că înainte de alegerile prezidențiale au existat încercări să-i oblige să participe la campanie în sprijinul lui Dodon.

În același timp, potrivit deputatului, după alegeri, presiunea a continuat. De exemplu, fostul director al filialei Ialoveni a Agenției de Servicii de Stat Ilie Castraveț a spus că a fost obligat să demisioneze după ce PDM a refuzat să coopereze cu PSRM în parlament.

Și șeful filialei Poșta Moldovei din Bălți, Vasile Guțu, a spus că a refuzat să-și forțeze angajații să facă campanie pentru Dodon în timpul alegerilor și acum este amenințat cu demiterea.

Jizdan susține, de asemenea, că toți membrii și șefii filialelor teritoriale ale PDM, care au părăsit recent formațiunea, au făcut acest lucru sub presiunea socialiștilor pentru a-și păstra posturile.

„De îndată ce PDM a anunțat că părăsește coaliția de guvernare, au început raidurile. În ceea ce privește toate cazurile de presiune, vom apela la procuratură și vom cere o evaluare a acestor acțiuni ”, a subliniat Jizdan și a îndemnat membrii aceluiași partid care dețin funcții guvernamentale să nu cedeze presiunilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: