„Partidul Nostru” va participa la alegerile parlamentare împreună cu Partidul „Patria” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Partidul Nostru” va participa la alegerile parlamentare împreună cu Partidul „Patria” (VIDEO)

Formațiunea „Partidul Nostru”, condusă de Renato Usatîi, va participa la scrutinul parlamentar din 11 iulie în cadrul unui bloc electoral. Din cadrul acestuia va face parte Partidul „Patria”.

Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii „Partidul Nostru”, într-o conferință de presă din 4 mai.

„Am venit la CEC pentru a depune actele pentru a înregistra un bloc electoral. Acesta se va numi „Blocul electoral Renato Usatîi”, a precizat primarul de Bălți.

Amintim că, la alegerile parlamentare din 2014, Renato Usatîi a fost cap de listă al Partidului „Patria”. Ulterior, formațiunea a fost exclusă din cursa electorală. Pe 4 august 2020, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a ajuns la concluzia că excluderea a fost făcută ilegal și a dispus acordarea partidului reclamant 7 500 euro cu titlu de prejudiciu moral și 8 000 euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

Partidul “Patria” a fost înregistrat de Ministerul Justiţiei la 12 septembrie 2014 cu circa trei luni de zile înainte de alegerile parlamentare din noiembrie acelaşi an. În calitate de preşedinte al noii formaţiuni politice a fost desemnat ex-ambasadorul Republicii Moldova în România, Emilian Ciobu.

 

***

Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. Decretul privind dizolvarea parlamentului a fost semnat de președinta țării Maia Sandu pe 28 aprilie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: