Partidul Oameni, Natură și Animale își îndeamnă susținătorii să voteze Platforma DA
Full Article 2 minutes read

Partidul Oameni, Natură și Animale își îndeamnă susținătorii să voteze Platforma DA

Partidul Oameni, Natură și Animale (PONA) își îndeamnă alegătorii să susțină Platforma Demnitate și Adevăr (DA) în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie. Un apel în acest sens a fost lansat de liderul formațiunii, Ion Dron, în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

Ion Dron a explicat că formațiunea pe care o conduce susține Platforma DA, întrucât aceasta sprijină aceleași valori tradiționale: familia, biserica, datina, vatra, comunitatea.

Președintele Partidului Oameni, Natură și Animale a precizat că a semnat un acord cu Platforma DA, care prevede că, dacă formațiunea respectivă va accede în parlament, deputații formațiunii vor promova o lege privind protecția animalelor, luptă pe care PONA o duce de șapte ani.

„O lege fără de care Moldova continuă să rămână încă în zona epocii medievale, la acest capitol”, a opinat liderul PONA.

Menționăm că PONA nu participă la alegerile parlamentare. Liderul formațiunii Ion Dron urma să fie inclus în lista de candidați a Partidului „Democrația Acasă” la funcția de deputat. Vasile Costiuc, președintele formațiunii respective, a precizat ulterior că Ion Dron a fost exclus, întrucât statutul partidului pe care îl conduce prevede că „persoanele care nu sunt membri de partid nu pot candida la alegeri pe listele formațiunii”.

***

Anterior, Partidul Național-Liberal și Uniunea Centristă, o altă formațiune care nu participă la cursa electorală, au îndemnat alegătorii să voteze Platforma DA.

Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. Alegătorii își vor putea da votul pentru unul dintre cei 23 de concurenți electorali incluși în buletinele de vot.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: