Partidul „Renaștere”, afiliat lui Șor, s-a întâlnit cu Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE-ului Rusiei
Full Article 2 minutes read

Partidul „Renaștere”, afiliat lui Șor, s-a întâlnit cu Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE-ului Rusiei

Federația Rusă tratează Republica Moldova ca pe un stat suveran, iar orice problemă care apare în relația dintre cele două țări este rezolvată într-o manieră „respectuoasă”. Declarația a fost făcută de purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe Maria Zaharova în cadrul unei întrevederi cu președinta interimară a Partidului „Renaștere” Natalia Parasca. 

Potrivit formațiunii „Renaștere”, apropiate fugarului Ilan Șor, Natalia Parasca s-a întâlnit cu Maria Zaharova în Rusia. Subiectul principal al întrevederii a fost „dezvoltarea cooperării bilaterale”.

Un domeniu important al activității partidului nostru este problema integrării în UEE. Republica Moldova este interesată în cooperarea cu membrii Uniunii Economice Eurasiatice cu ajutorul Federației Ruse, în calitate de partener principal al asociației. Acum, partidul nostru a inițiat colectarea semnăturilor pe întreg teritoriul țării. Vrem să organizăm un referendum și să auzim voința poporului cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Eurasiatică”, a declarat Natalia Parasca, citată de Partidul „Renaștere”.

La rândul, partea rusă și-a exprimat „dorința de a coopera”, ținând cont de „legăturile istorice, culturale și de rudenie” dintre Rusia și Moldova.

Rusia este întotdeauna aproape și gata să ajute. Cooperarea dintre cele două țări ale noastre se dezvoltă cu succes de zeci de ani. Totul pentru că noi tratăm Moldova ca pe un stat suveran și independent, iar toate problemele apărute sunt rezolvate într-o manieră reciproc respectuoasă. Rusia este gata să construiască un viitor mai bun în interesul celor două țări”, a declarat Maria Zaharova.

În contextul declarațiilor Mariei Zaharova, precizăm că, în ultima perioadă, oficialii ruși au criticat de nenumărate ori vectorul pro-european ales de Moldova, iar Moscova, drept „măsură de răspuns”, a declarat indizerabili în Rusia o serie de deputați ai formațiunii de guvernare după ce autoritățile naționale au redus personalul ambasadei ruse la Chișinău pentru acțiune de spionaj. De altfel, menționăm că senatorul rus Andrei Klimov a amenințat Moldova, în ianuarie 2023, că ar putea fi invadată, la fel ca Ucraina, dacă va renunța la statutul de neutralitate și se va apropia de NATO. Chiar și așa, acest lucru nu a împiedicat unii membri ai Partidului „Renaștere”, printre care și Natalia Parasca, să aibă pe 8 septembrie curent o întrevedere online cu Klimov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: