Partidul „ȘOR”, în proces de lichidare. Ministerul Justiției a demarat procedura
Full Article 2 minutes read

Partidul „ȘOR”, în proces de lichidare. Ministerul Justiției a demarat procedura

Ministerul Justiției a demarat procedura de lichidarea a Partidului „ȘOR”, scos recent în afara legii. Ministra de profil, Veronica Mihailov-Moraru, anunță, în acest sens, crearea unei comisii care se va ocupa de lichidarea formațiunii politice conduse de fugarul Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”. Ministra Justiției susține că instituția pe care a conduce a inițiat deja selectarea membrilor viitoarei comisii.

„Comisia de lichidare înseamnă întreprinderea mai multor măsuri în proceduri de lichidare în acest sens. Reglementările privind procedura sunt cuprinse în legea cu privire la partidele politice, care ar însemna că Ministerul Justiției va notifica ASP în privința demarării procedurii de lichidare. (…) Comisia de lichidare trebuie să întrunească și o persoană de bază care va fi lichidator și el va întocmi acea listă de inventariere a tuturor bunurilor partidului, lista tuturor creditorilor, debitorilor. Când va face un bilanț al acestora, îl va da spre aprobare Ministerului Justiției și atunci se va purcede ulterior la radiere”, a declarat ministra Justiție pentru ProTV.

Amintim că CC a pronunțat pe 19 iunie hotărârea prin care Partidul „ȘOR” este declarat neconstituțional. Conform hotărârii, acesta urmează a fi dizolvat, iar deputații aleși în Parlament pe lista formațiunii urmează să rămână independenți, fără dreptul de a se afilia altor fracțiuni parlamentare.

Decizia Înaltei Curți a fost salutată de președinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean și șeful legislativului Igor Grosu. De cealaltă parte, liderul fugar al Partidului „ȘOR” Ilan Șor și vicepreședinta formațiunii Marina Tauber au condamnat hotărârea. Tauber a menționat că hotărârea CC va fi contestată la Curtea Europeană.

Soarta Partidului „SOR” nu a fost trecută cu vederea de autoritățile de la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a dat de înțeles că decizia ar contraveni principiilor democratice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: