PAS crește, ȘOR scade. Ce partide ar accede în parlament, dacă duminică s-ar desfășura alegeri?
Full Article 2 minutes read

PAS crește, ȘOR scade. Ce partide ar accede în parlament, dacă duminică s-ar desfășura alegeri?

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, atunci 3 partide ar accede în Parlament. În Republica Moldova, pe 9 martie, au fost prezentate datele unui nou sondaj. Studiul a fost realizat de compania CBS-Research pentru WatchDog. 

Potrivit datelor, 28,7% din respondenții sondajului ar vota pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri parlamentare, 19,6% – pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), iar 6,4% – pentru Partidul „ȘOR”.

Totodată, 1,8% ar vota pentru Partidul Nostru, 1,4% – pentru Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei și 1,3% – pentru MAN. Pentru Partidul Platforma DA și-ar da votul 0,7%, pentru Partidul Schimbării – 0,4%, iar pentru CUB 0,3%. 1,3% au spus că ar vota pentru alt partid, iar 20,6% au declarat că nu sunt deciși.

Nu ar participa la alegeri 16,5% și nu au un răspuns – 1,2%.

Din totalul celor deciși, PAS ar acumula 46,5%, BCS – 31,7%, iar Partidul ȘOR – 10,4%.

Din ianuarie spre martie a crescut numărul indecișilor – peste 10%. Totodată, potrivit studiului, se observă o scădere pentru Partidul ȘOR. În ianuarie pentru partid și-ar fi dat votul 11,3%, acum 6,4%.

La fel se observă o creștere în sondaj a partidului de guvernare. În ianuarie, 23,4% din respondenți și-ar fi dat votul pentru PAS, acum – 28,7%.

PAS crește, ȘOR scade. Ce partide ar accede în parlament, dacă duminică s-ar desfășura alegeri?

Volumul eșantionului studiului: 1000 de persoane cu vârsta de 18 ani și mai mult. Tipul sondajului: interviu telefonic moderat de intervievator.

Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximă de ± 3,1%. Perioada de culegere a datelor: 24 februarie – 3 martie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: