PAS, gata să susțină „pactul pentru Europa”, propus de patru partide din Moldova. Grosu: „Voi îndemna colegii”
Full Article 2 minutes read

PAS, gata să susțină „pactul pentru Europa”, propus de patru partide din Moldova. Grosu: „Voi îndemna colegii”

Partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) va semna „pactul pentru Europa”, propus de Blocul „Împreună”, lansat recent pe arena politică din Moldova. Declarația a fost făcută de speakerul Parlamentului Igor Grosu, tot el lider al formațiunii politice aflate la guvernare, în cadrul emisiunii „Secretele puterii”, de la Jurnal TV. Grosu a îndemnat și alți actori politici și sociali, care susțin aderarea Moldovei la UE, să semneze documentul.

„Noi l-am primit marți. Deja ne-am uitat peste el. O să-l analizăm foarte atent. Eu o să recomand colegilor să adoptăm decizia de a-l susține. Poate o să venim și noi cu unele completări la acest pact. Noi susținem această intenție de a coaliza cât mai multe partide politice și nu doar partide politice, dar și societatea civilă. Am văzut că inițiativa se adresează și oamenilor de cultură, tuturor celor care sunt pro-europeni. Sper foarte mult să răspundă la această invitație cât mai multă lume și nu doar să semnăm, dar și să acționăm la firul ierbii. Acolo trebuie de acționat. (…) Da, noi o să susținem inițiativa. Invit și alți actori sociali să contribuie”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Amintim că Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Partidul Schimbării și Liga Orașelor și Comunelor (LOC) au anunțat pe 14 aprilie despre formarea Blocului „Împreună”. Pe lângă asta, cele patru formațiuni politice au anunțat în aceeași zi despre „pactul pentru Europa” – un document care urmează să fie propus spre semnare tuturor celor care sunt gata să susțină parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv partidelor politice.

Potrivit Blocului „Împreună”, „pactul” are drept scop un singur lucru – unificarea tuturor forțelor din Republica Moldova în vederea subsemnării și garantării parcursului european al țării. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: