PAS și-a ales potențialul candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău? Ministrul Agriculturii: „Este timpul să-l prezentăm”
Full Article 2 minutes read

PAS și-a ales potențialul candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău? Ministrul Agriculturii: „Este timpul să-l prezentăm”

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat că pe 4 februarie, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) se va întâlni pentru a discuta despre candidatul lor la funcția de primar al Chișinăului, care va participa la alegerile locale din acest an. În același timp, în cadrul unei emisiuni de la Rlive, Bolea a asigurat că nu are aspirații pentru această funcție.

„Din propria dorință și din simplul motiv că există o mulțime de proiecte, am luat o singură direcție, trebuie să ne concentrăm asupra ei”, a spus Bolea.

Ministrul Agriculturii a remarcat că „au fost mai multe auto-retrageri” din partea celor, care au fost propuși pentru acest post.

„Vom avea o altă întâlnire sâmbătă, unde vom face o sinteză”, a adăugat el.

Întrebat dacă vicepremierul Andrei Spînu este principalul candidat pentru această funcție, Bolea a răspuns evaziv.

„Nu știu, ne vedem sâmbătă. Dar cred că este timpul ca partidul să anunțe un candidat, să-l prezinte și să înceapă să lucreze”, a precizat ministrul.

Amintim că în septembrie 2022, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu și deputatul PAS Lilian Carp – sunt potențiali candidați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru funcția de primar al Chișinăului.

Potrivit noului Cod Electoral intrat în vigoare la 1 ianuarie, în 2023 alegerile locale generale ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: