Patru moldoveni riscă până la 15 ani de închisoare pentru că ar fi jefuit o refugiată din Ucraina 
Full Article 2 minutes read

Patru moldoveni riscă până la 15 ani de închisoare pentru că ar fi jefuit o refugiată din Ucraina 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a trimis în judecată patru bărbați, care în martie curent ar fi comis un atac tâlhăresc asupra unei refugiate din Ucraina. Aceștia ar fi lăsat o femeie de 66 de ani fără geanta cu bani, în sumă totală de peste opt milioane lei.

A fost stabilit faptul că infracțiunea s-a produs aproape de miezul nopții, la intersecția șoselei magistrale cu drumul de acces spre Căpriana, Strășeni.

Inculpatul cu rol de organizator i-a informat din timp pe ceilalți trei despre faptul că o va transporta pe pasageră din Chișinău spre Leușeni și că aceasta va avea cu ea o sumă impunătoare de bani.

Bărbatul le-a dat celor trei indicație ca la ora convenită să-l aștepte la locul cu pricina și să comită atacul tâlhăresc, atunci când va opri mașina și le va semnaliza intermitent din faruri.

În momentul semnalizării, inculpatul a deblocat portierele mașinii și le-a permis celorlalți membri ai grupului infracțional accesul în mașină, unde aceștia au lovit femeia pe diferite părți ale corpului, au scos-o forțat din mașină și au părăsit locul faptei, cu geanta victimei care conținea suma de bani, în valută străină.

Inculpații au vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, iar doi dintre aceștia au antecedente penale. La solicitarea procurorilor PCCOCS, cei patru au fost plasați în arest, iar asupra celor două automobile folosite la comiterea infracțiunii, în sumă de circa 100.000 euro, a fost aplicat sechestru.

Pentru fapta comisă, legea penală prevede închisoarea pentru un termen de la 12 la 15 ani, însă până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, cei vizați în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Amintim că pe 13 martie, Poliția anunța că o femeie de 66 de ani din Ucraina a rămas fără geanta cu bani, telefonul mobil, carduri bancare, dar și produse alimentare. Infracțiunea a avut loc pe 12 martie, în jurul orei 05:00. Atunci, oamenii legii menționau că în timp ce transportau femeia de la vama Leușeni spre Chișinău, membrii unei grupări infracționale au coborât femeia cu forța din unitatea de transport și i-au sustras în mod deschis geanta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: