Patru români au murit în accidentul din Veneția. Presa: este vorba despre doi frați și părinții lor 
Full Article 2 minutes read

Patru români au murit în accidentul din Veneția. Presa: este vorba despre doi frați și părinții lor 

Patru români morți în accidentul din Veneția. Toți făceau parte din aceeași familie, scrie Digi24.ro. Este vorba despre doi frați și părinții lor.

Ministerul român de Externe a anunțat că 4 români sunt printre victimele accidentului de autocar petrecut în Veneția, în care au murit 21 de persoane. Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerului, a precizat că cei 4 români au murit.

Victimele făceau parte din aceeași familie, potrivit surselor Digi24. Este vorba despre doi frați și părinții lor.

Nu există români în rândul răniților, a precizat Filip. El nu a spus dacă românii morți în accident erau turiști sau locuiau în Italia.

Ministerul român de Externe a declarat că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Profund îndurerat de veștile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat și viețile a patru cetățeni români. Transmit condoleanțe și multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare”, a scris pe rețelele de socializare președintele României Klaus Iohannis.

***

21 de persoane au murit și zeci sunt rănite după ce un autobuz plin cu turiști a căzut, în seara zilei de 3 octombrie, de pe un pod peste calea ferată şi a luat foc. Cazul a avut loc la Mestre, în apropiere de Veneţia. Trei ucraineni, un croat, un german şi un francez se numără printre răniţi. Autobuzul care s-a prăbuşit efectua un serviciu în numele unui camping local. Transportul fusese închiriat pentru oaspeţi, iar la bord s-ar fi aflat turişti. Cel puţin doi copii, precum şi şoferul autocarului se numără printre cei 21 de morţi.

În dimineața zilei de 4 octombrie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova Igor Zaharov a declarat pentru NewsMaker că până la acel moment nu existau informații despre existența unor cetățeni moldoveni printre victimele accidentului.

„Reprezentații consulatelor noastre mențin contactul cu autoritățile locale italiene, fiind pregătiți să acorde asistență consulară în funcție de solicitări”, a menționat Zaharov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: