Pavel Filip: PD nu mai este la guvernare și nu se află nici în coaliție deja
Full Article 2 minutes read

Pavel Filip: PD nu mai este la guvernare și nu se află nici în coaliție deja

Partidul Democrat nu mai este în coaliție cu Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM). A declarat acest lucru șeful PDM Pavel Filip în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Filip a explicat că Partidul Democrat a decis să-și retragă miniștrii din guvern după alegerile din 15 noiembrie, deoarece nu dorea să creeze un vid în ministerele aflate sub conducerea democraților.

Pavel Filip a spus că consideră evident că după ce miniștrii democrați au părăsit guvernul, coaliția PDM-PSRM a încetat să mai existe.

„Din punctul meu de vedere, este clar că Partidul Democrat nu mai face parte din guvern și nici din coaliție”, a spus Filip.

Potrivit lui Filip, partidul democrat consideră că guvernul are nevoie de un restart.

Amintim că, la 7 noiembrie, PDM a luat decizia de a-și revoca miniștrii din guvern după învestirea noului președinte. În același timp, PDM a declarat că nu va sprijini niciun candidat la președinție în turul doi, menținând în același timp neutralitatea.

Două zile mai târziu, prim-ministrul Ion Chicu a propus schimbarea a trei miniștri ai Partidului Democrat și viceprim-ministrului pentru reintegrare. Este vorba despre ministrul educației Igor Șarov, ministrul economiei Sergiu Răilean, ministrul apărării Alexandru Pînzari, precum și viceprim-ministrul pentru reintegrare Cristina Lisnic.

Chicu a propus în locul lor noi miniștri, ale căror candidaturi au fost aprobate de președinte. Imediat după aceea, noul viceprim-ministru pentru reintegrare Olga Cebotari, ministrul economiei Anatolie Usatîi, ministrul afacerilor externe și integrării europene Aurel Ciocoi, ministrul apărării Victor Gaiciuc și ministrul educației, culturii și cercetării Lilia Pogolșa au depus jurământul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: