PDM și PSRM au discutat despre relaţiile moldo-române, în contextul declaraţiilor premierului Chicu
Full Article 2 minutes read

PDM și PSRM au discutat despre relaţiile moldo-române, în contextul declaraţiilor premierului Chicu

Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au discutat despre relaţiile moldo-române, în contextul declaraţiilor prim-ministrului Ion Chicu, făcute zilele trecute pe reţelele de socializare.

În acest sens, PDM i-a comunicat premierului Chicu îngrijorarea faţă de declaraţiile sale. La rândul său, acesta şi-a exprimat regretul că declaraţiile sale au fost interpretate în mod eronat.

„Acesta a reacţionat, mai degrabă, la acuzaţiile nefondate repetate ale unui politician de peste Prut şi nu la adresa României, a cărui sprijin este esenţial pentru ţara noastră”, se anunță în comunicatul PDM.

Precizăm că astăzi, 25 mai, premierul Ion Chicu a postat un mesaj similar, în care a anunțat că declarațiile sale au fost interpretate eronat.

Amintim că pe 22 mai, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că „guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor”, premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe Facebook. „Stau și mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa?”, a scris Chicu.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe al României a anunțat că consideră declarațiile premierului Chicu drept „complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: