Percheziții în biroul deputatului Denis Ulanov de la compania „Avia Invest”
Full Article 2 minutes read

Percheziții în biroul deputatului Denis Ulanov de la compania „Avia Invest”

În cursul zilei de 23 martie, Procuratura Anticorupție l-a recunoscut în calitate de bănuit și l-a audiat pe deputatul Denis Ulanov, care este vizat în dosarul ”frauda bancară”. De asemenea, procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul acestuia, aflat la sediul Companiei ”Avia Invest”.

Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov este bănuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Menționăm că, ieri, imediat după ridicarea imunității parlamentare, deputatul Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de Procuratura Anticorupție, în calitate de bănuit de ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării.

Tot ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului Jardan, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei ”Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

***

Cei doi deputați au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Fiind audiați de procurori, ambii deputați au făcut declarații în cadrul cauzelor penale în care sunt vizați, însă nu și-au recunoscut vina.

„Precizăm că,această etapă a procesului penal nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție a persoanei. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței”, se arată în comunicatul Procuraturii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: