Percheziţii în România şi R. Moldova într-un dosar de contrabandă cu ţigări: 3 polițiști de frontieră moldoveni, reținuți
Full Article 2 minutes read

Percheziţii în România şi R. Moldova într-un dosar de contrabandă cu ţigări: 3 polițiști de frontieră moldoveni, reținuți

Procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au reținut, astăzi, șase membri ai unui grup criminal organizat transfrontalier, inclusiv trei angajați ai Poliției de Frontieră, într-un dosar de contrabandă cu țigări în valoare de peste 2,5 milioane lei. Înainte de aceasta, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile lor, în România și Republica Moldova.

Țigările de contrabandă erau ambalate în circa 285.000 pachete și au fost transportate în România, cu traversarea frontierei în apropierea municipiului Ungheni, în 2018. După livrarea țigărilor în Iași, acestea erau comercializate pe piața neagră, iar banii erau investiți în imobile și autoturisme de lux.

Pentru deconspirarea implicării celor șase reținuți, suplimentar probatoriului acumulat anterior, oamenii legii au descins cu 18 percheziții în Ungheni, inclusiv la sectorul Poliției de Frontieră din localitate, precum și în Hâncești.

În ceea ce privește investigațiile din România, acestea sunt desfășurate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În continuare, procurorii PCCOCS urmează să audieze cel puțin șase persoane și să formuleze învinuirile în privința acestora, în vederea solicitării aplicării arestului preventiv – timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției.

Agerpres, cu referire la acest caz, scrie că procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, au efectuat, marţi, percheziţii pe raza judeţului, dar şi în Republica Moldova în dosarul de contrabandă cu ţigări produse sau provenite din Republica Moldova şi Ucraina.

Totodată, presa română menționează că la sediul DIICOT Iaşi vor fi duse la audieri 14 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: